Havunger

 

 

 

 

 

 

”Havunger” er skrevet af Helle Mogensen. Udgivet af People´s Press den 7. februar 2019.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Psykologen Anne Lebæk flytter, efter en skilsmisse tilbage til sin barndomsby Hvertsund, en (fiktiv) fiskerby i det vestjyske. Anne starter med at arbejde i byens psykologpraksis og forsøger at finde sig til rette. Da en af hendes klienter findes druknet og det under mystiske omstændigheder, starter efterforskningen og jagten på sandheden.

 

 

 

 

 

 

 

Personerne, tonen og hvordan man omgås hinanden i små samfund, er ramt spot on. Alle kender alle og alt bliver husket, præcis sådan er det at bo i et lille samfund. At vende tilbage efter en livskrise kan, som her for Anne, være befriende. Hende og byen er ligesom i samme båd, de kæmper begge for overlevelse.

Personen Anne Lebæk er, som jeg forstår det, en vi skal lære mere at kende, da der på forsiden af bogen står ” En Anne Lebæk krimi” mon ikke det antyder at der komme flere? Karakteren Anne er spændende, dog er der visse træk jeg ikke helt syntes om. Såsom at hun bryder sin tavshedspligt og fortæller om sine patienter. Der bliver også delt informationer mellem hende og politiet, det kan godt irritere lidt, da politiet på den måde også bryder tavshedspligten. Men måske er det bare mig…?

Plottet er kompliceret, man kastes lidt rundt inden forbrydelsen afsløres, jeg kunne dog godt have tænkt mig noget mere historie. Det er som om der er for lidt ord, for lidt sider i bogen. Der præsenteres virkelig mange personer i de første kapitler. Til sidst opgav jeg lidt at følge med og tænkte at der sikkert kom en forklaring senere. Temaet er klassisk – en af de syv dødssynder, jeg siger ikke hvilken, det må man selv læse.

Selv om bogen ender på 3 lakridspiber, skal man ikke tænke at den er dårlig, absolut ikke, der mangler bare lige lidt. Det er en historie om menneskeskæbner og hvad man kan presses til. Hovedpersonen Anne har også sine lig i lasten. Kan hun sætte sine egne indre dæmoner fri?

Bogen får 3 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup glæder sig til mere…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *