Den tavse patient

”Den tavse patient” er skrevet af Alex Michaelides. Udgivet af Hr. Ferdinand den 7. februar 2020.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Den succesfulde billedkunstner Alicia Berenson skriver dagbog for at få afløb for sine følelser, men først og fremmest for at overbevise sin mand om, at hun har det godt. Det sidste hun ønsker, er at være til besvær for Gabriel eller gøre ham ondt. Indtil hun en aften skyder ham fem gange i hovedet og nægter at tale igen. Seks år efter mordet dukker en ledig stilling op på sikringsanstalten The Grove i det nordlige London, hvor Alicia er indlagt. Kriminalpsykolog Theo Faber har været optaget af hendes sag i årevis og er sikker på, at han kan få hende til at tale, noget ingen andre er lykkedes med. Men måske stikker Alicias tavshed langt dybere, end han først troede – og hvis hun taler, vil han så virkelig høre sandheden?

Jeg havde store forventninger til denne bog – og de blev, til dels, indfriet. Der er ting som er helt geniale og hvor jeg tænkte wow. Og der er ting hvor jeg ryster på hovedet.

Bogens fortælling skifter mellem Alicias dagbogs notater og Theos fortælling. Theo er psykolog/psykiater – jeg ved det ikke helt hvad hans profession er, da det er lidt tilfældigt hvilken titel han betegnes med. Det var en af de ting jeg studsede en del over, da man vel helst vil kaldes hvad man er? Det rystede jeg lidt på hovedet af. Alicia er kvinden som ikke har sagt et eneste ord, siden hun skud sin mand, for seks år siden. Men med vilje, siger jeg intet om handlingen eller hvor og hvordan historien drives frem, det vil afsløre for meget og snuppe noget af læseoplevelsen. Men jeg tør godt fortælle at personer og miljø er super fint beskrevet og er en af de virkelig fine ting ved denne bog.

Når man starter med at læse denne bog, hvirvles man ind i et psykologisk spind, hvor ens sympati og den der ”hvem gjorde det” følelse hele tiden udfordres. Der er en stemning af mystik og en legen med din hjerne. Det er virkelig fedt og jeg elsker at blive twistet rundt og snydt så vandet driver. Jeg elsker at der hele tiden kommer nye spørgsmål og at der afsløres små hints hele tiden. Spændingen fastholdes til sidste side og plottet holder læseren fast i historien.

Er du til psykologisk thriller, tilsat en langsom opbygget spænding, er det denne bog du skal vælge. Der er ikke action, brutalitet eller meget blod. Men til gengæld kører historien rund med din hjerne og lader dig langsomt se mere og mere af det hele billede.

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber

One thought on “Den tavse patient”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *