Solo

 

 

 

 

 

 

”Solo” er skrevet af Jesper Stein. Udgivet af Politikens Forlag den 25. oktober 2018.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Dette er det sjette bind i serien om Axel Steen. De foregående er; Uro, Bye bye blackbird, Aisha og Papa. Man kan sagtens læse denne bog uden at have læse de foregående. Men, læseoplevelsen bliver altid bedre, hvis man læser hele serien.

Axel Steen har forladt politiet og PET og er i denne bog blevet sikkerhedschef i en international investeringsbank. Dette job, gør ham desuden til højre hånd for bankens chef Michael Zorn. En medarbejder i investeringsbanken har svindlet for millioner og skal fyres og den opgave får Axel Steen. Sagen tager dog en anden drejning og sagen løber ret meget af sporet. Sideløbende følger vi Vicky Thomsen leder efterforskningen af et drab på en ung mand af mellemøstlig afstamning. Han blev fundet i kælderes under Urbanparken på Amager Kbh. Alex Steen og Vicky Thomsen får brug for hinanden, tingene tager fart og bliver virkelig grumme… Axel Steen er ude i deep shit og kører Solo…

 

 

 

 

 

 

 

Solen skinner altid på en vinder… Jesper Stein, du har gjort det igen.

Alex Steen er i denne bog overladt til sig selv, der er ingen kollegaer at trække på – ingen back up. Han har fået et job hvor arbejdstøjet er habit og hvor chancen for at havne i farlige situationer er minimal. Alex Steen er blevet gift, igen, han og Cecilie har giftet sig for anden gang. De bor i parcelhus med datteren Emma. Cecilie har svært ved at komme sig over tabet af sønnen Anton, så her fungere datteren Emma nærmest som den voksne, hvor hun i de foregående bøger har været den voksne og bekymrede for Axel. Når hun bliver lidt ældre, kunne det blive en grum krimi om hendes oprør – men lad det nu ligge.

Axel Steen trives ikke godt i sit nye job. Han hader at blive vist frem og savner suset. Da alt ting tager en drastisk drejning, får han igen muligheden for at gøre det han gør bedst, at jagte bad guys. Han helligede sig opgaven i sådan en ekstrem grad, at alt andet kan være ligegyldigt. Derfor ender Axel længere nede en nogensinde før. Man troede at han havde genfundet lykken men han formår endnu en gang at smadre alt – mon disse skår kan klinkes?

Axel er både helt og antihelt. Jeg både elsker og hader ham. For hvorfor ødelægge alt pga en arbejdsopgave? Og elsker ham fordi han er super sej og netop går benhårdt efter målet. Man sidder, mens man læser, og ønsker at han svarer på familien opkald og sms´er og samtidig håber man han opklarer forbrydelserne. Det er faktisk en ret fed følelse…

Plottet i bogen er super spændende. Kapitlerne veksler mellem at følge Alex og Vicky, det giver et godt og højt spændings niveau – en ægte page turner. Sproget er smukt, bogen er velskrevet, handlingen flyder flot og den er let at læse.

En ægte page-turner og et mustread for krimi-elskere.

Bogen får 6 (af 6) lakridspiber…Fru Thulstrup tænker dog, at Alex Steen skal til at tage sig lidt sammen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *