Det hemmelige detektivbureau – 1 og 2

Serien ”Det hemmelige detektivbureau” er skrevet af Lone Theils. Udgivet af Forlaget Elysion den 27. oktober 2019.

Bøgerne er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Lone Theils er kendt for at skrive krimier til det voksne publikum men har netop nu udgivet de to første bind i serien ”Det hemmelige detektivbureau” som er krimi i børnehøjde.

Disse to bøger ”Dræberfiskens skat” og ”Kvinden uden navn” er nummer 1 og 2 i Lone Theils ny serie ”Det hemmelige detektivbureau” Det er krimier for børn i alderen 8 – 12 år. Bøgerne er mærket Lix 21 og en tommelfingerregel er at – barnets klassetrin gange 5 (+-5) er et udtryk for det lixtal dit barn cirka kan læse, så går dit barn i 4. klasse, kan det læse (4. klasse ganget med 5) = 20 = Lix 20 (plus/minus 5 alt efter hvordan læsefærdighederne er)

Elementært, min kære Watson

Bøgerne er spændende, lige i børnehøjde og lavet super lækkert. Bøgerne er illustreret af Rasmus Jensen og designet af Peter Kehlet. Der er indlagt en smule læring om fx hvem Sherlock Holmes var og den slags elsker en garvet krimi-fan. De er humoristiske, giver små spændingsgisp og lader børnene gætte med på gåden. Den ene bog fortsætter hvor den første slap og bog nummer to slutter med en chliffhanger som kalder på en nummer tre. Det er med til at højne læseglæden, for bliver man fanget af historien, må man bare læse videre. Og man kan aldrig starte for tidligt med at komme til at elske krimi.

Det er en perfekt måde at introducere børn til krimi og spændingsgenren. De giver lejlighed til at gætte med og vil egne sig til højtlæsning for lidt mindre børn.

Bogens hovedpersoner er en dreng og en pige, så det er ikke en decideret drenge eller pigebog. Deres personligheder, er også meget forskellige, hvilket giver historien flere lag. Gåderne er ikke uhyggelige men meget spændende, helt i børnehøjde uden blod eller lignende.  

Skal dit barn prøve kræfter med spændings/krimi genren, er disse bøger et godt valg…

Bøgerne får 5 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup tænker at børn vil elske spændingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *