Fejltrin

”Fejltrin” er skrevet af Maria Adolfsson. Udgivet af People´s Press den 20. februar 2020.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Det er dagen derpå efter den årlige østersfestival i Doggerland. En ung kvinde findes brutalt myrdet, og nyheden rammer det lille øsamfund hårdt. Kriminalassistent Karen Eiken Hornby sættes i spidsen for efterforskningen, men sagen kompliceres af, at offeret har en nær forbindelse til hendes chef.

Karen følger sporene i sagen og finder hurtigt ud af, at hun er nødt til at grave i øens historie for at få svar på sine spørgsmål. Gamle hemmeligheder dukker op til overfladen, og fortidens bedrag viser sig at trække tråde helt frem til nutiden. Og snart tvinges Karen til at navigere mellem sine egne og andres fejltrin.

Fejltrin er første bind i en serie om kriminalassistent Karen Eiken Hornby.

Handlingen foregår på den fiktive øgruppe Doggerland, beliggende i Nordsøen mellem Danmark og England. Disse øer beskrives som fiktive men de har faktisk eksisteret. Det er dog lang tid siden, øgruppen formodes at være blevet oversvømmet efter sidste istid.

Dette er en, helt nede i tempo, hyggekrimi. Spændingskurven er stigende men kurven er ikke stejl.

Man møder bogens hovedperson, Karen Eiken Hornby, festende i forbindelse med øens østers festival. Hun vågner op på et hotelværelse, tømmermænds ramt og ved siden at sin chef. Hun lister ud og kommer hjem, modtaget et opkald om et muligt mord. Situationen forværres da Karen opdager hvem den myrdede er…

Der er megen beskrivelse af natur og miljø, det er med til at man har helt styr på hvordan der ser ud men omvendt kan det også blive lidt langtrukkent. Der er et ret stort persongalleri, men i og med, at bogen er starten på en ny serie, hører vi sikkert mere og kommer til at kende personerne bedre. Plottet drives langsomt frem. Der er ind imellem tilbageblik til 1970érne hvor en af øerne husede et hippiekollektiv. Og langsom trævles historien op…

Er du til langsom spænding, uden for meget blod og vold, er det denne du skal vælge.

Jeg kan faktisk godt lide at hovedpersonen er en helt almindelig kvinde. Hun har lidt ”bagage” med sig, men hun er ikke alkoholiker, stofmisbruger eller magt misbruger. Det bliver spændende at se hvordan den rolle udvikles. Det hele blev dog lidt for langsomt til min smag og med for megen væven rundt i det samme. Derfor også et lavt antal lakridspiber. Men som skrevet før, er du til hyggekrimi, skal du prøve denne.

Bogen får 3 (af 6) lakridspiber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *