Lad mig dø

”Lad mig dø” er skrevet af Clare Mackintosh. Udgivet af Forlaget Aronsen den 18. marts 2019.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Anna Johnson har mistet både sin far og mor. De begik selvmord, på samme måde og fra samme sted, med få måneders mellemrum. På årsdagen for moderens død modtager Anna et kort som påstår at der ikke er tale om selvmord. Anna har brugt lang tid på at komme på fode igen. Taler kortet mon sandt? Anna kontakter politiet og får i første omgang fat i Murray, som er på vej på pension og derfor ikke efterforsker længere. Han tager i mod Annas besked og ser på kortet som hun har fået og starter herefter sin egen private efterforskning af sagen. Han aner noget uldent ved hele sagen og måske får han ret…

Clare Mackingtosh er mester i disciplinen plottwists. Hun formår at rykke rund på hele handlingen flere gange I løbet af en bog. Man tror man har den… men det har man ikke!

Clare Mackintosh har arbejdet indenfor britisk politi i 12 år. Både indenfor kriminalpolitiet og som indsatsleder. Det skinner tydeligt igennem i hendes bøger, der er styr på politidelen.

Bogen er inddelt i små kapitler som følger henholdsvis Anna, betjenten Murray og en unavngivet person. Hvert kapitel afsluttes af sin egen større eller mindre cliffhanger og er hermed med til at stjæle ens nattesøvn, for man skal altid læse lige et kapitel mere… Sproget flyder smukt og er let læseligt. Dog undres jeg over at kapitlerne som foregår nu, er skrevet i forskellig tid. Kapitlerne om Anna og Murray er nutidig handling, kapitlerne om Anna er skrevet i nutid men kapitlerne om Murray er skrevet i datid. Filosofere man lidt, kan det være fordi Anna er i sit livs forår og Murray er i livets efterår – men det er flyvske tanker fra en bogblogger…

Persongalleriet er ikke stort, der er dem som der er brug for og nærmest ikke andre. Jeg var dog specielt vild med den, næsten, pensionerede betjent Murray. Han kone Sarah lider af den psykiske sygdom borderline. Deres forhold er så fint beskrevet på både godt og ondt. Der er mange følelser i spil men Murrays kærlighed skinner igennem også når det er svært. Bogens hovedperson Anna, er fint fremstillet og virker troværdig. Hun er nybagt mor og kone/kæreste, stadig i sorg over sine forældres død og på nippet til at brænde sammen. Men finder en styrke i kraft af sit barn, noget alle mødre kan relatere til, man bliver stærkere af de unger…

Jeg er vild med bogen. Clare er, som sagt før, mesteren i disciplinen twist af plottet. De første par drejninger havde jeg dog gættet, jeg ved ikke om det er meningen at de skulle være lette, eller det er erfaringen med denne type litteratur som gør det. Men det gjorde ikke noget, for når man tror at man har luret sammenhængen, sker der noget helt andet. Det er det hun kan…

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup elsker twists

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *