Den Permanente

”Den permanente” er skrevet af Thomas Bagger. Udgivet af Montagne den 7. september 2017.  

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Efter flere måneders indlæggelse vælger efterforsker Ask Hjortheede at lade sid udskrive fra Skejby Sygehus med livet som indsats. Lægerne begriber ikke Asks risikable valg, men de er ikke klar over at det ikke kun er hans fysiske skader, der truer ham på livet. Ask vælger at isolere sig i familiens sommerhus. Men ensomheden er ikke løsningen som han håbede på. Og da to mænd forsøger at slå ham ihjel, og en mystisk, ung mand dukker op og redder hans liv, ruskes Ask ud af sin selvmedlidenhed og indser, at der skal handles. Med en usynlig, ondsindet organisation imod sig, og et livstruende fysisk handicap, graver han sig dybere og dybere ned i en række af afskyelige forbrydelser. Ask møder strabadserne med hjælp fra den unge mand, der reddede hans liv. Ask ved bare ikke, at den unge mand reddede han liv for selv at kunne slå ham ihjel.

”Den permanente” er første bind i krimiserien om Ask Hjortheede. Da jeg er lidt bagefter, i forhold til at læse Thomas Baggers bøger, er der udgivet 2 bøger mere om Task-force teamet. Det er ”Superstar” 2018 og ”Grav” 2019.

”Den permanente” var Thomas Baggers debut og hold da fast i alt, for en debut…

Man står på historien via bogens første side og rutcheturen varer indtil sidste side – a hell af a ride. Man bliver ført igennem et fantastisk plot, hvor omdrejningspunktet er bogens hovedperson Ask Hjortheede går så grueligt meget igennem. Og efter endt læsning, går det op for en, at plottet stikker dybere end blot, at løse en gåde.

Unge homoseksuelle mænd er siden firserne forsvundet. Den gruppe Ask Hjortheede er leder af ”Task force Den Permanente” efterforsker deres forsvinden. Et lig skyller op og forskellige omstændigheder fanger Ask Hjortheede i den brand, som sendte ham på hospitalet…

Bogen er skrevet i et sprog, som flyder fra siderne som mælk og honning. Men samtidig er så levende, at man kan lukke øjnene og se en indre film. Jeg elsker at få bøger i hånden hvor sproget er så pænt. Jeg kan ikke sige præcist hvad, der gør det. Det er bare en evne, en gave fra guderne som nogle forfattere besidder og Thomas Bagger er helt sikkert en af dem.

Ask Hjortheede er den, næsten, perfekte hovedperson. Han er dygtig politibetjent og han går ekstra skridt for at løse gåden. Han kaster sig hovedkulds ind i løvens hule, uanset om det koster hans eget liv. Han må bære en usynlig Supermans kappe…

Jeg var virkelig godt underholdt. Plottet er kompliceret, på den gode måde. Der er ingen lige vej og der twistes fantastisk undervejs. Man kommer i vildrede og i tvivl – det elsker en krimilæser.

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *