Fabergés sidste æg

”Faberge´s sidste æg” er skrevet af Steffen Groth. Udgivet på Byens Forlag den 12. marts 2020.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Sara Kaufman føler, hun er jaget. Nej, hun ved det. Nogen har dræbt hendes søster i noget, politiet kalder et ritualmord, og nu er hun den næste på morderens liste.

Er det, fordi hendes familie gemmer på en hemmelighed så stor som Israel? Eller fordi hendes tipoldefar var mester hos den russiske zars hofjuveler Peter Carl Fabergé? Det ved hun til gengæld ikke, men morderen gør, og han venter bare på at slå til igen.

”Faberge´s sidste æg” er forfatter Steffen Groths anden spændingsroman. Hans første udgivelse hedder ”Osamas hævn” og er fra 2015.

Er du vild med konspirationsteorier, med vilde skattejagt og med spændende familiehistorie, så læs videre, for så er denne bog lige noget for dig.

Denne familie, Saras, bærer på en vild hemmelighed. En hemmelighed som fortælles fra Mor, til den ældste datter. Når datteren bliver gift får hun en ting hun skal passe på og hun deler hemmeligheden med sin ægtemand. Hendes førstefødte datter får historien fortalt gennem hele sit liv og overtager hemmeligheden når hun engang bliver gift. Vi hopper ind i historien, netop som Henriette, den ældste datter, bliver dræbt. Sara er yngste datter af en flok på tre piger og hun kender kun lidt til familiehemmeligheden.

Hvilken hemmelighed er så vild at man vil slå ihjel for at vide hvad den indeholder, hvad den gemmer? Jeg elsker alt ved den slags gåder, og var fanget fra første side. Det er en velskrevet roman hvor siderne vender sig selv i takt med at jagten intensiveres. Det er en stødt stigende spændingskurve man kravler op ad og læseren ledes gennem historien, uden at tråden tabes. Man får glimt af en verden de færreste kender til og alt virker troværdigt og ægte. Det hele er så super godt fundet på, at jeg sidder og tænker – er det mon virkeligheden? Men nej, ingen steder er der anført ”baseret på virkelige hændelser” så alt udspringer af forfatterens fantasi, som er fantastisk.

Det er den vildeste konspirationsteori-bog jeg længe har læst.

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *