Mit navn er Justice – Mordene på Highbury House

”Mit navn er Justice – Mordene på Highbury House er skrivet af Elly Griffiths. Udgivet af Gads den 24. marts 2020.

 Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Mød Justice Jones, kostskoleelev om dagen, mesterdetektiv om natten og altid på udkig efter et nyt mysterium hun kan løse…

Fra det øjeblik Justice ankommer til kostskolen Highbury House, kan hun mærke at der er noget galt. Hvorfor tør tjenestepigen Dorothy ikke tale med hende? Og hvad foregår der egentlig i tårnet bag sportsarealerne? Og hvorfor skjuler lærerne omstændighederne omkring tjenestepigen Marys død? Da skolen bliver afskåret fra omverden af en kraftig snestorm, indtræder der endnu et mystisk dødsfald. Kan Justice nå at finde morderen, før det er for sent.

Krimilæsere kender Elly Griffiths fra hendes serie om Ruth Galloway, som efterhånden tæller 7 bind oversat til dansk. Serien om pigen Justice Jones er hendes første udgivelser i børnebogsgenren.

Jeg blev med det samme hensat til min egen barndom, hvor jeg slugte bøgerne om pigen Puk. Der er rigtig mange ligheder mellem de to serier. Både kostskolemiljøet og at pigerne har en sans for mystik og kan gennemskue gåderne.

Læseren bliver ledt gennem mystiske dødsfald og opklaringen på fineste vis. Der er uhygge og små gode gys undervejs og jeg er sikker på at et læseheste-barn med hang til spænding vil elske dette univers. Det er en detektiv-serie (for der kommer flere) som foregår i og omkring et kostskolemiljø i 1930érne. Her er forfatteren blevet inspireret af sin egen mor, som gik på kostskole i samme årti. Her er fantastiske beskrivelser af både miljø og personer, og selv om det er en engelsk kostskole og miljøet er en anelse snobbet, blive historien serveret med en god portion humor som forfatteren også er kendt for i sine ”voksen” krimier. Justice er pigen, anbragt på kostskolen, hendes far er berømt forsvarsadvokat og hendes mor som desværre er gået bort, var forfatter og skrev detektivromaner. Så Justice ved forskellige ting som hjælper hende til at løse gåderne.

Målgruppen er børn fra 10 års alderen og jeg er sikker på at bogen vil bringe lykke hos et barn som elsker til spænding og mystik. Justice er den kvikke og modige figur man sagtens kan spejle sig i og på den måde få sluppet læseglæden fri.

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *