Isabelle

 

 

 

 

 

 

 

”Isabelle” er skrevet af Anette Heide. Udgivet på Forlaget Mellemgaard den 18. juni 2018. Bogen er hendes debutroman.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget.

Marie, Thomas, deres 6 årige tvillinger og baby Sofia er for nylig flyttet ind i et gammelt hus på Blomsterbakken. Navnet emmer af idyl, men Marie oplever mærkelige og uforklarlige ting der ikke umiddelbart findes en logisk forklaring på. Hændelserne eskalere og da både Maries bror og svigermor oplever husets spøgelse i aktion, starter en jagt på husets og Isabelle´s-spøgelsets historie. Hvorfor har den unge pige ikke fået fred? Er huset et ondt sted? Hvorfor hjemsøges Marie og hendes baby?

 

 

 

 

Bogen er Anette Heide´s debutroman og jeg syntes det er et godt ”første forsøg”. Bogen kommer fint fra start og spændingsniveauet stiger i takt med flere oplevelser med husets spøgelse. Jeg bor også i et gammel hus som er fyldt med lyde og kan derfor nemt sætte mig ind i hovedpersonens situation. Personerne beskrives fint og virker levende, dog går man lidt død i, at baby hele tiden skal sove. Dette til trods for at man, som mor, godt ved at babyer fylder meget! Sproget er letlæseligt og let forståeligt dagligdagssprog. Historien flyder fint, jeg syntes dog spændingsniveauet står lidt i stampe i midten af bogen. Det er de samme ting som sker dvs spændingen akkumuleres ikke i samme grad som i starten. Bogen får dog fat igen i den sidste halvdel og historien kommer her, op i et højt gear. Jeg syntes historien er god. Der tages emner op som; kedsomhed når man går på barsel, det er ikke altid helt velanset at man siger dette højt. Andre mere alvorlige emner som dybe familiehemmeligheder. Jeg vil dog ikke skrive for meget om dette, da det vil være ærgerligt at afsløre for meget at handlingen.

En god gedigen spøgelseshistorie går man ikke helt fejl af. Nogle gange går jeg faktisk uden om disse historier. Af den simple grund at jeg er lidt en kylling! Vi bor i et over 100 år gammelt hus, fyldt med lyde. Vi har kirkegården som nærmeste nabo i baghaven og min mand arbejder om natten dvs jeg sover alene… Derfor er historier om spøgelser og genfærd ikke altid først på hitlisten. Men denne er jeg glad for, at jeg sagde ja til. Det er en god debut og jeg glæder mig til at læse mere fra forfatterens hånd.

 

Bogen får 4 (af 6) flotte lakridspiber… Fru Thulstrup glæder sig til mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *