Djævlens døtre

 

 

 

 

 

 

”Djævlens døtre” er skrevet af Thomas Rathsack. Udgivet af Politikens Forlag den 6. november 2018.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Michael Plessner, tidligere jægersoldat med krigserfaring fra flere steder, nuværende livvagt for diverse kendisser og CEO´er. Han hyres til en opgave af en stenrig ukrainsk kvinde. Det lyder først som en let opgave men tingene tager en drastisk retning og starter en lavine af begivenheder som trækker tråde til knap så hyggelige mennesker. Det viser sig at den ukrainske kvindes historie er mere frygtelig en først antaget… Hvem er djævlen?

 

 

 

 

 

 

 

Bogen er fjerde bind i serien om ex-jægersoldaten Michael Plessner. De tre foregående er; Shadow army, Sort daggry og Dødemandsbugten.

Når man læser denne bog, er man ikke i tvivl om, at her er en forfatter som virkelig har styr på sit ”shit”! Når Thomas Rathsack skriver hvilke våben man tager med, hvordan man planlægger en mission og ikke mindst beskriver hvordan den udføres, så godtager jeg alt… Tingene serveres lige på og hårdt og vores hovedperson er såmen heller ikke bleg for at agere læge på sig selv – i bedste Rambo stil. Der er fuld fart på handlingen og diverse overraskelser bliver serveret drypvis gennem hele bogen. Det giver et højt og vedvarende spændingsniveau. Sproget er let, ukompliceret og siderne vender nærmest sig selv. Emnet er alvorligt og evigt aktuelt, trafficking foregår lige for næsen af myndighederne og der kan (måske) ikke gøres meget ved det. Det vil kræve uanede ressourcer og fælles indsats fra mange lande. Det er dog en helt anden snak som man automatisk får efter at have læst bogen. Og det er netop det en god bog kan, give grobund for samtaler og give stof til eftertanke. Jeg er vild med hårdheden, de grove forbrydelser og den vildskab som gennemsyrer hele bogen. Det bliver aldrig for meget, da forfatteren forstår ikke at overtræde den hårfine balance der er mellem virkelighed og ”lidt for fantastisk”. Bogen får helt sikker min anbefaling. Jeg er fan!

Det er så nu jeg må indrømme at jeg ikke har læst de tre foregående men da det er jul, er min ønskeseddel blevet en linje længere. Jeg håber et familiemedlem opfylder mit ønske, da Thomas Rathsack helt sikkert får en plads i mit ”walk in” bibliotek.

En hæsblæsende, hårdkogt krimi fyldt med spænding. Et must read for hardcore krimifans.

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup er vild med hårde hovedpersoner – der heldigvis også tit har en lille blød side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *