Skytsengel

”Skytsengel” er skrevet af Michael Katz Krefeld. Udgivet af Lindhardt og Ringhof den 1. november 2019.

 Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagsidetekst: Da Ravn vender tilbage efter et langvarigt sejltogt, er alt forandret på Christianshavn. Et skudattentat fra Frelserkirken har sendt død ned over den fredelige bydel, og en nær ven til Ravn er blevet hårdt såret.

 Ravn starter sin egen efterforskning og får undervejs følgeskab af den unge advokat Miriam, der sender ham på sporet af en forsvunden krigsveteran. Sammen forsøger de to at stoppe den ukendte gerningsmand, der holder nationen i et jerngreb, før et nyt attentat truer.

Dette er 6. bind i serien om Thomas Ravnsholdt kaldet Ravn. Bøgerne kan læses selvstændigt men vil man have hele Ravn´s historie, anbefales det at man starter med nummer 1. De foregående er ”Afsporet”, ”Savnet”, ” Sekten”, ”Dybet” og ”Pagten”.

Ravn og Møffe (til de som ikke kender Møffe, er det Ravns hund, en lettere overvægtig bulldog med sin helt egen personlighed) har været på en lang sejltur og vender nu hjem. Og at læse om dem alle igen, er faktisk lidt som at komme hjem. Ravn har faktisk bestemt at han vil lægge karrieren som privat detektiv på hylden men da han finder ud af at denne skydegale mand faktisk mistænkes at være en død mand, vækkes hans interesse alligevel.

 Jeg havde glædet mig til denne bog og mine forventninger var høje. Dog havde jeg også mine tvivl, for ville forfatteren kunne gentage succesen en 6. gang? Men hold nu op… Det kunne han altså godt! Ravn er tilbage og hvilken hjemkomst. Han bliver nærmest kastet hovedkulds ud i denne sag som ydermere kommer uhyggelig tæt på. Plottet er er fedt, kapitlerne er korte og ”læs-videre-appellerende” (findes det ord?) spændingskurven er stødt stigende og man aner ikke, hvem som må lade livet på den næste side. Det er nervepirrende… Bogen er delt op så vi følger Ravn og alle omkring ham, også følger vi den skydegale mand. Hvorfor skyder ham? Hvad driver ham? Og hvad kan stoppe ham? Det giver en indblik i et sygt sind og sætter gang i tankerne, for er det altid gerningsmandens ”skyld”?

Det er en vild historie som giver stof til eftertanke. Emner som PTSD og hjemvendte veteraner, fylder en del men også indvandremiljøer og narkomiljøet berøres. Heldigvis er der også plads til emner som evigt venskab og sammenhold, som binder historien sammen.

Noget jeg savnede en smule af, var snarrådighed fra bipersonerne. Jeg syntes de plejer at være skarpere, især Victoria. Jeg syntes ikke, at især hun, er så skarp som hun plejer. Måske er det fordi hun har travlt med sin nye logerende…  

Men for pokker, Michael… En krimi som leverer igen og igen

Bogen får 6 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup er vild med Ravn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *