Fantomsmerter

”Fantomsmerter” er skrevet af Stephan Garmark. Udgivet af forlaget Dreamlitt den 9. april 2019.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Der sker mystiske dødsfald. Forskellige forbrydere og småkriminelle mister liver og det ser på overfladen ud som naturlige dødsfald. Da rockergruppen Eagels Renegades mister medlemmer, kontakter deres præsident Chris og betaler ham for at finde ud af, hvem som udfører disse mord. Chris hvirvles ind i disse forbrydelser og da han samtidig hyres som sikkerhedsansvarlig for en udstilling på en rigmands gård, tager tingene fart og bliver rigtig grimme…

Bogen ”Fantomsmerter” er andet bind i en planlagt trilogi om Chris Rantzau Cortes ”Pige under vand” er første bind. Se min anmeldelse af ”Pige under vand” her. Handlingen foregår i og omkring Århus. Forfatteren Stephan Garmark debuterede i 2016 med kortromanen ”Syndefald” og har herefter udgivet 2 bøger med sin bror.

Chris er stadig for vild… Han kører stadig efter sine helt egne regler og danser ikke efter nogens pibe. Dog er hans retfærdighedssans, i denne bog, under udvikling. Han arbejder stadig som privat efterforsker og gennembanker de forbrydere han leder efter, inden han overlader dem til politiet, men han har en ting med mord. Der skal meget til at slå ihjel og Chris bryder sig ikke om at nogen går og leger ”ham med leen”.

Chris og kvinderne… Han har det ikke nemt, men han gør det og tit sværere for sig selv end godt er. Bogen skildrer rigtig fint forskellen mellem kvindelig og mandlig tankegang. Fx Chris har haft Amalie med hjemme og næste morgen skal Chris skynde sig ud af døren og giver Amalie penge – til taxi hjem eller… Chris mener det godt men Amalie bliver skidesur og føler sig som en luder. Det var virkelig ikke Chris´mening, men sådan tænker mænd – og kvinder. Han bliver dog bedre til det efterhånden, jeg håber bare ikke han ender med villa, volvo og vovse!

Jeg er ret pjattet med at bogen er krydret med ret mange sjove ting. Ved du fx hvad en gnalling er? Jeg er jyde og ved det godt, her er det dog små ting vi kalder for en gnalling. I bogen er det en lille mand som kaldes en gnalling… Jeg grinede, det er god værkstedshumor. Og der er flere steder hvor man trækker på smilebåndet, det er så sjovt og det er det, en godt bog kan.

Jeg er vild med bogen også selv om det nogle gange bliver lidt for fantastisk. Chris får lang snor af ordensmagten og de deler ret mange ting med ham. Han overkommer ret mange skader og kan ret meget efter diverse operationer. Men pyt, i bøgernes verden er alt heldigvis muligt og Chris er Superman…

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup spørger Brøderne G: Hvis den loge for utilpassede adelsmænd nogensinde bliver virkelighed, er der så adgang for piger? I så fald melder jeg mig som prospect.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *