Askehave 2 Et hus for de døde” og Askehave 3 – Pagten

”Askehave 2 – Et hus for de døde” og ”Askehave 3 – Pagten” er skrevet af Jakob Melander. Udgivet som lyd og e-bog på Mofibo den, henholdsvis den 13. januar 2020 og 6. juli 2020. Udgivet som papirbog af People´s Press den 30. september 2020.

Dette er et anmeldereksemplar læst på et abonnement tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Bagside tekst for ”Askehave 2 – Et hus for de døde”: ET HUS FOR DE DØDE er anden sæson i Jakob Melanders uhyggeligt spændende thrillerdrama ASKEHAVE, som udspiller sig i og omkring en stenrig shippingfamilie. Arvingen Malin Askehave er indtrådt som administrerende direktør i familiefirmaet med en ambition om at videreføre farens strategi om grøn omstilling. Visheden om firmaets blodige fortid, og hvad hendes farfar var villig til at gøre for penge, fylder hende med afsky og tvivl: Skal hun vaske virksomhedens snavsede undertøj i fuld offentlighed, eller bruge sin viden til at redde Askehave Shippings fremtid og sjæl? Efter de mange dødsfald har Malin kun sin følelseskolde mor, sin utro kæreste Casper og deres lille søn Balder tilbage. Sin bror Robert kan hun ikke læne sig op ad: Han befinder sig i en mediestorm på grund af hans seksuelle chikane af kvindelige ansatte. Og det hele er kun lige begyndt. Der er stærke kræfter, der er klar til ekstreme midler for at få magten.

Bagsidetekst for ”Askehave 3 – Pagten”: PAGTEN er sidste sæson i det uhyggeligt spændende thrillerdrama ASKEHAVE om Malin Askehave, milliardarvingen til Askehave Shipping. Traumerne og forræderiet løber som sort olie i familiens hjerte. Hemmeligholdte dokumenter viser, at virksomhedens formue er skabt under 2. Verdenskrig, hvor Malins farfar, Julius Askehave, virksomhedens stifter, arbejdede sammen med højtrangerende nazister. Malin har betalt den højeste pris for at sætte en ny kurs for familiefirmaet. Under en forretningsrejse er hun havnet i et russisk fængsel for en fingeret forbrydelse, og nu kæmper hun i bogstavelig forstand for sit liv. I Danmark har hendes eget kød og blod udnyttet hendes fravær og udstukket en ny og farlig retning for Askehave Shipping. En retning, der ikke bare er altødelæggende for klimaet, men også har store sikkerhedsmæssige implikationer. På flugt fra fængslet og eftersøgt af Interpol, begynder Malin oprydningsarbejdet og jagten på dem, der må stå til ansvar for deres forbrydelser.

Serien er en såkaldt Mofibo Original  – det vil sige, en historie som er skrevet til lydbogsmediet. Det er historier, der er nemme at følge med i, og med klare karakterer og tydelig tidslinje.

Jeg syntes om 1éren i denne serie, men 2éren og 3éren bliver bare bedre og bedre…

Min anmeldelse af bog nummer 1 ”Askehave 1 – Forbandet blod” kan ses her.

Dette er serien som bliver ved med at give. Spændingskurven er stødt opadgående, der kommer hele tiden nye dilemmaer til og man er super godt underholdt. Karaktererne udvikles i takt med at historien udspiller sig og alle står knivskarpt. Det er hjerteskærende historie blandet med familiedrama og glimt fra en verden man ikke kunne forestille sig, for som bagsideteksten fortæller om ”Askehave 3 – Pagten”, havner Malin i fængsel og må kæmpe for sig selv. Der er scener hvor man totalt glemmer at trække vejret og scener hvor man lukker øjnene – de åbnes dog hurtigt igen for at haste videre i historien.

Det gemmer sig dybe hemmeligheder og gemene løgne i historien. Hvem kan man stole på? Og er blod mon tykkere end vand? Malin hives igennem helvedes flammer og gennemgår ting man ikke ønsker overgår nogen. Hun står mutters alene og har kun sig egen tro, kun sin egen vej at gå – hun er en stærk hovedperson som man automatisk fatter sympati for. Da denne historie meget handler om modsætninger, er der selvfølgelig også karakterer man har lyst til at give et los, dem man har lyst til at give et knus og dem som bare skal tage sig sammen, vi er hele vejen rundt og det er med til at gøre disse bøger til en helstøbt, rigtig god, historie.

Bøgerne får 5 (af 6) lakridspiber

One thought on “Askehave 2 Et hus for de døde” og Askehave 3 – Pagten”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *