Krimimessen 2021

En af de allerbedste weekender på året, er slugt. For Krimimessen den spiser man med hud og hår. Det er bognørderi på helt højt plan og her kommer lidt billeder fra min Krimimesseweekend.

Vi drog afsted lørdag morgen hvor Lindhardt og Ringhof inviterede på morgenmad og hygge inden messen startede.

Mens vi spiste spillede Politiorkesteret udenfor indgangen og jeg forsøgte at optage en lille bid, hængende ud af et vindue…

Det første foredrag vi hørte var i Den store sal hvor der blev talt om “vandkantskrimi” Lone Theils, Helle Mogensen og Dennis Jürgensen har alle skrevet bøger der foregår tæt ved kysten, derfor overskriften “vandkantskrimi” Den store sal er en del af det nye, der er blevet overdækket. Desværre var lyden ikke god og fordi folk går igennem denne sal og videre ind i Indergården, var der en del forstyrrende larm.

Vores næste foredrag lørdag var med Romy Hausmann som har skrevet “Kære barn” der udgives af Superlux. Hvis du ikke har læst denne bog, får den her den varmeste anbefaling. Det er en fantastisk, vandvittig og helt sindssyg historie. Hendes næste bog lå klar på forlagets stand og den kom med mig hjem. “Marta sover” hedder den og jeg glæder mig til at læse.

Vi nåede også at høre Lotte Petri fortælle om “Tatovøren” tredje bind i serien Blodengel. Her løftede hun en flig af sløret for hendes næste projekt som bliver et samarbejde med tidligere retsmediciner Hans Petter Hougen og kommer til at handle om en retsmediciner. Det glæder jeg mig til, Lottes fornemmelse for ondskab og Hans Petters faglighed og virkelig gode humor, det kan kun blive godt.

Rigtig meget af lørdagen gik også med at nørde bøger, snakke med forlagsfolk, forfattere, bloggerveninder, følgere af min blog. Man skal huske at afsætte tid til bare at være til stede og mærke stemningen.

Lørdag var der også reception i anledningen af udgivelsen af “Imperiet” af Michael Katz Krefeld. Der var bobler, kage med Møffe, kaffe og hygge i overflod. Róseklubben var samlet og det skulle selvfølgelig fejres, med Róse…

Lindhard og Ringhof gav gæsterne til receptionen en fin goodiebag med et eksemplar af “Imperiet”, lækre lakridsser og biografbilletter

Lørdagen forsatte i mere festivitas, da People´s havde inviteret til Meet n´ Greet på deres stand. Det var hygge og mulighed for at tale med forlagets forfattere. Her fik vi også den fineste goodiebag og nu kan det efterår bare komme an. For der var den nyeste udgivelse af Mattias Edvardsson, notesbog og drikkedunk med det fedeste logo “Krimifan”. Gavekort til Mofibo og en paraply.

Søndagen på Krimimessen var der mere ro på. Vi havde ikke så meget på planen. Vi hørte et foredrag “Danske drabssager” med eksperter bag true crime podcasten af samme navn.

På vej derfra møder vi et par andre bloggere Tines Bogtanker og Bettina fra Krimifan og da vi står og taler, kommer Jussi Alder-Olsen og hans super seje assistent Elisabeth og spørger om vi har travlt og om vi ikke skal sætte os og tale lidt. Vi havde selvfølgelig ikke travle og fik en fin snak hvor Jussi fortalte om at flytte, bygge om i det nye hus, så der er et fint kontor til Elisabeth, om sit barnebarn, en fantastisk skabning og som jeg sagde (med et glimt i øjet) en so, syntes jo altid bedst om sine egne grise… Han fortalte også lidt om Ald Q nr 9, der kommer lige om lidt og en mikro smule om nr 10, og om hvad der kommer efter serien.

Jussi Adler-Olsen

Herefter var der tid til at kigge på bøger, købe nogle bøger, tale om bøger og tale med dem der skriver og udgiver bøger.

Folkene fra HarperCollins havde spurgt om jeg ville lave et lille interview med deres forfatterpar Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm, og selvfølgelig ville jeg det. Jeg griber enhver mulighed der kommer for at lære at interviewe og blive bedre. Lisbeth og Mikael er de sødeste mennesker og der lander et indlæg om vores snak senere.

Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

Søndagen sluttede med en omgang banko, men her spiller man ikke om ænder eller halve grise, men selvfølgelig er det bøger som er gevinst.

Den 2. og 3. april 2022 er der Krimimesse igen. Indtil vil jeg gemme alle disse skønne øjeblikke og tælle ned. Hvis du elsker krimigenren, er det en weekend i boghimmerige og et sted hvor der nørdes på helt højt plan.

2 thoughts on “Krimimessen 2021

  1. Kære Jeanette,
    Tak fordi du kiggede forbi vores stand.
    Det var hyggeligt at møde dig i virkeligheden, og det var en stor fornøjelse at få talt sammen om vores fælles passion.

    Kh. Britt Nørbak

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *