Den tavse enke

”Den tavse enke” er skrevet af Sara Blædel. Udgivet af Politikens Forlag den 6. november 2020.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Louise Rick er efter en længere orlov tilbage på arbejde som leder af politiets nyoprettede rejseenhed, P13, da Fyns Politi tilkalder assistance. En kvindelig kroejer på Tåsinge er blevet dræbt, og politiet er på bar bund. En grundig gennemsøgning af kroens førstesal, hvor den dræbte boede, afslører en uventet detalje, som kaster politiets efterforskning i en helt uventet retning.

Meget mod sin vilje er Louise nødt til at kontakte Eik Nordstrøm fra Eftersøgningsafdelingen i København. De to har ikke set hinanden, siden de skiltes på en strand i Thailand, hvor deres forhold sluttede.

For første gang nogensinde virker Camilla Lind ikke særligt interesseret i drabssagen, da Louise ringer for at spørge hende til råds. Til gengæld vækkes Camillas interesse af en sag om en ung fyr, der døde på Tåsinge et halvt år tidligere. Gennem sin journalistiske tilgang til den historie kommer hun i besiddelse af oplysninger, som Louise ikke ved noget om, og som har store konsekvenser for de involverede personer.

Louise og Camilla bliver begge dybt engagerede i sagen, og da de til sidst står i en svær og sårbar situation, finder de ud af, hvor godt det er at gøre tingene sammen…

”Den tavse enke” er bind nummer elleve i serien om Louise Rick

Indrømmet, jeg har tænkt tanken: ”Kan hende Louise Rick blive ved med at være spændende og er serien mon ved at blive udvandet?”

Heldigvis blev alle mine bekymringer manet i jorden. Louise Rick og ikke mindst Eik og Camilla er tilbage for fuld skrue.

Noget af det Sara Blædel er bedst til, er at fortælle historier. Med et sikkert og fedt plot fortæller hun historien om skæbner på Tåsinge, for i denne bog er Louise Rick og hendes nye enhed P13, en slags erstatning for det gamle Rejsehold, taget til midten af Danmark. Plottet stikker i flere retninger og som læser, ved man ikke hvor man ender og gåden fastholdes helt til slut. Der er flere tematikker og flere gange undervejs må man stoppe op og trække vejret, for det er så meget mere, en blot et mord på kroens ejer.

Louise Rick bliver rusket og rystet lidt rundt i dette bind nummer elleve. Hun er ikke i balance og der er lidt rod i privatlivet. Jeg har altid syntes at hendes person var spændende og hun har været super skarp til at opklare forbrydelserne, men denne gang ved jeg sgu ikke helt… Jeg syntes ikke hun er helt i water og jeg syntes hun, ind i mellem, tager nogle uhensigtsmæssige valg og at det er folkene omkring hende som løser problemerne, mens hun er lidt ved siden af sig selv.. Men ved at gøre hende svagere, træder andre personligheder stærkere igennem, Eik og Jonas shiner og mander sig begge op og viser deres værd. Men jeg kunne godt tænke mig, at Louise Rick fik lidt mere pondus og sparkede lidt mere røv…

Jeg har læst med fra starten og kan sagtens huske den første signeringskø jeg stod i, der var ikke vild mange mennesker. Nu kan køen være flere kilometer og det forstår man godt. Sara Blædel skriver fantastiske historier, som taler til de fleste og lever helt op til sin status som Danmarks Krimidronnng – flot gået. Sproget er letlæseligt og bogens sider vender nærmest sig selv. Serien lever stadig og der er chance for flere endnu…

Hvis du er helt ny i Louise Ricks univers, vil jeg selvfølgelig anbefale at du starter med ”Grønt støv” og arbejder dig fremefter, men kan du ikke helt se dig ud af at skulle læse så mange bøger, er dette også et fint sted at begynde. Louise Rick er startet på noget nyt, og nye læsere vil sagtens kunne følge med.

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *