Kridtmanden

Kridtmanden er skrevet af C. J. Tudor og er hendes debut roman.

Den er udgivet på Gyldendal den 19. april 2018.

Handlingen ses gennem manden Eddie Munsters øjne. Historien foregår skiftevis i  nutid (2016) og fortid (1986). Man følger en gruppe venner, 3 drenge og en pige, alle i 12 års alderen. Man følger deres individuelle og fælles liv – på godt og ondt. Da de finder på legen med at tegne symboler og tændstikmænd i et fælles kodesprog, begynder tingene at accelere. Der sker mærkelige ting omkring dem… Da symbolerne dukker op igen i deres voksenliv, indhenter fortiden dem.
Medens jeg læste bogen, kom jeg til at tænke på “Det onde” af Stephen King samt filmen “Nightmare on Elmstreet” (iøvigt en række film jeg inderligt har fortrudt at jeg har set… de er uhyggelige) og tænker at forfatteren måske har fået noget af sin inspiration herfra. Det er ikke direkte copycat og jeg syntes bogen er god. Den er skrevet i et letlæsligt sprog men enkelte finurlige ordstillinger hvor man er tilbage og læse sætningen igen. En bog der helt sikkert kan anbefales hvis man er til det let overnaturlige.


Bogen får 3 (af 6) lakridspiber fordi man trods alt havde lyst til at læse bøgen færdig. En ok bog som lige manglede “det sidste”

One thought on “Kridtmanden”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *