Et ubetydeligt mord

”Et ubetydeligt mord” er skrevet af Mikael Lindholm og Lisbeth Zornig. Udgivet af Harper Collins den 6. april 2019.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

38 containere tilhørende det amerikanske militær forsvinder. Adam Forsberg som er ansat ved et privat efterforskningsselskab, sættes på sagen med de manglende containere. Han flankeres af amerikaneren Shepard, sendt fra USA som forstærkning. En lastbilchauffør findes dræbt og denne sag havner på Tessa Højmarks bord. Det viser sig hurtigt at det er de helt tunge drenge som står bag. Og den russiske mafia er ikke sådan at lege med…

Det tog lige nogle kapitler inden jeg var helt med og tempoet blev sat op. Men så skal jeg da også love for at det gik stærkt.

Bogen er den første med Tessa Højmark som frontfigur. Forfatterparret har tidligere sammen skrevet spændingsromanerne ”Bundfald” 2016, ”Arkimedes” 2017 og ”Eksodus” 2018.

Dette er en bog som kommer langt omkring. Vi runder en russiske mafia hvor der stiftes bekendtskab med de helt tunge drenge – eller står der mon en kvinde bag? Vi går fra bandemedlemmer til toppolitikere på Christiansborg. Bogen er socialrealistisk med hændelser om store svigt i barndommen, at leve med alkoholiske forældre, at takle spiseforstyrrelse og hvordan man begår sig i samfundet. Den handler også om stærke venskabsbånd og sammenhold. Det hele kædes sammen af et virkelig godt plot. Det hele, er et kæmpe garnnøgle som der virkelig er gået ”KludderMor” i, men som historien ruller sig ud, finder enderne fri og trådende spinnes sammen. Jeg er vild med både person og stedbeskrivelserne, personerne er levendegjort og ægte og man fornemmer de steder som bruges som historiens kulisse.

Bogen stiller spørgsmål, ved det du tror du mener og tvinger dig til at tage stilling på ny…

Jeg føler nærmest jeg har læst en film. Jeg er overbevist om at denne historie ville passe perfekt til en top actionfilm. Også selv om jeg elsker bøger meget mere end jeg elsker film. For bogen er fyldt med action, skyderi, hæsblæsende biljagter og fiflen med loven. Og ikke at forglemme venskaber og en smule romantik.

Det er tit de små ubetydelige ting, som fører dig til de virkelige store.

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup siger læs, læs, læs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *