Germania

”Germania” er skrevet af Steffen Nohr. Udgivet af Tellerup den 28. marts 2020.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside:

Tyskland – 1945

I krigens sidste stund indkaldes ledende chefforsker og fysiker, Wagner Ziegler, til Wewelsburg-slottet hvor Rigsføreren venter. Ziegler betros en vigtig opgave der har stor betydning for Tysklands videre overlevelse. Sammen med sin forskerstab må han begive sig ud på en lang og farefuld togrejse mod Rigets fjerneste krog.

Danmark – 2016

Mark Kohn – tidligere frømand og nu operativ CIA-agent – er i landet på en kort visit. Venneparret han besøger, er bosat i det midtjyske, og sammen har de inviteret Mark i den lokale biograf. Men knap er de nået indenfor før push-meddelelser vælter ind om at Storebæltsbroen er ramt af en mystisk eksplosion. Tanken om terror breder sig blandt gæsterne, og pludselig stormes biografen af kampklædte mænd med automatvåben og avanceret boregrej. Med sig har de en række plantegninger over stedet – gamle, tyske tegninger.

Angrebet på biografen bliver startskuddet på en intens jagt på en hemmelighed der blev glemt i krigens sidste timer da Riget faldt. Mens Mark Kohn kæmper for overlevelse, mærker han langsomt eftervirkningerne af et langt årti i krig med specialstyrkerne. Han er fanget i et spind hvor en magtfuld familie tilsyneladende er villig til at sætte alt ind på at afdække hemmeligheden om PROJEKT GERMANIA …

Der findes mange konspirationsteorier om mangt og meget, nogle er ”langt ude i skoven” og nogle er tættere på, hvad man kan tro, og nogle af disse teorier, er så godt skruet sammen, at du faktisk (næsten)tror på, at de er virkelighed. I bogen ”Germania” leder man efter naziguld, som her beskrives som et tog fuldt af ufattelige rigdomme, der blev gemt i krigens sidste tid. Bogen giver et bud på, hvordan det gik til, og jeg er vild med det. Som nogle måske ved, er jeg ret vild med bøger som omhandler 2. verdenskrig og denne, er en ganske vellykket en af slagsen. Bogen foregår i flere tids-lag. Vi følger, i bogens ene spor, en forsker i 1945 i Tyskland og i det andet spor, bogens hovedperson Mark Kohn i 2016 i Danmark. Kapitlerne er delt op med overskrifter, så man ikke er i tvivl om hvor man er. Sproget er letlæseligt og jeg er lidt i vildrede om det er ungdomslitteratur eller om bogen hører til på voksen-hylden. Uanset hvor den står, var jeg godt underholdt.

Der er fart på handlingen og spændingskurven er stødt stigende – til tider vender siderne sig næsten hurtigere end man kan læse. Bogens handling twister og læseren ledes og vildledes, på den gode måde. Hvordan de to spor mødes, finder læseren ud af efterhånden og jeg må sige at det virker troværdigt og er ret godt fundet på. Jeg tror det kunne blive en fremragende film – det er action og historiefortælling i skøn forening.

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *