Djævlens værk

 

 

 

 

 

 

”Djævlens værk” er skrevet af Lotte Petri. Udgivet på Lindhardt og Ringhof den 21. marts 2017.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forfatteren. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Metrobyggeriet kræver plads, derfor flyttes over 1000 skeletter fra Assistens Kirkegård i København. I spidsen for projektet står retsantropolog Josefine Jespersen. Det er dog ikke alle, som er lige venligt stemt overfor denne åbning og flytning af grave. Flere mener at man sætter onde kræfter fri og at man skal respektere gravfreden. En aften myrdes Josefine´s kollega Rita, hun har fået kraniet slået ind og er smidt i en åben grav. Man finder en lille flaske med vand og et kors er ridset ind i Rita´s kranie. På sagen er politiefterforsker Alexander Damgaard, kaldet Xander, som er bekymret for, at en satanisk seriemorder er på spil, da der dukker flere lig op med samme kendetegn. Kors og flaske med vievand. Jagten på seriemorderen er i fuld gang, Josefine og Xander arbejder tæt sammen på sagen og kan se, at det er stærke kræfter, som er på spil.

 

 

 

 

 

 

 

Jeg er pænt vild med mørke bøger, med bøger som har seje og utraditionelle hovedpersoner og bøger man kan lære noget af. Denne bog har alle tre dele – nærmest et Kinderæg! Bogens ene hovedperson Josefine med det spændende erhverv retsantropolog eller knogleekspert, for nemhedens skyld, er sej, viis og levendegøres gennem bogen sider. Hun spiller fint sammen med bogens anden hovedperson, politiefterforskeren Xander, deres samspil og kemi og måden de og deres miljø beskrives, er med til at troværdiggøre historien. Plottet er super godt og man er ikke i tvivl om de mange 1000 timers research som ligger bag. Det passer ret godt sammen med et citat fra bogen hvor Josefine siger: ”De døde har ikke brug for folk, der tager fejl.”

At bogen indeholder facts man kan blive lidt klogere af, ser jeg kun som et plus. Bare det ikke tager over. Jeg har prøvet at læse en krimi og pludselig tænke, om den var blevet forvandlet til en faktabog. Det sker heldigvis ikke her, hvor de facts man får, passer perfekt ind i handlingen, uden at tage over. Hvem viste f.eks. at ”et skridt” kan sige det samme som et fingeraftryk? Næsten…

Er der et minus, tænker man. Ja, syntes jeg… Der er måske lige lovlig mange lig på bordet. Det går lidt stærkt med at tage livet af folk. Jeg kunne godt undvære et par stykker og syntes ikke det ville gøre noget dårligt for bogens handling.

Bogens tone er mørk, dyster og blodig men under dette mørke gemmer der sig en dyb, dyb kærlighed. Til hvad, hvem og hvorfor afslører jeg ikke men efter man har læst bogen, vil man forstå.

En mørk og dyster krimi hvor der er stærke kræfter på spil. En fantastisk historie med et plot og en grundighed som holder læseren fanget, helt til slut.

Som en lille serviceinfo, skal det tilføjes at forfatteren arbejder på nummer to i denne serie. Så glæd jer til efteråret 2019…

 

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup elsker bøger med visdom i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *