Satans yngel

”Satans yngel” er skrevet af Marianne Monteau. Udgivet af Many minutes den 20. februar 2019.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forfatteren. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Lucy Kiehl, som i første bind i serien, tog turen fra København til Århus, sendes nu tilbage til hovedstaden for at assistere sine tidligere kollegaer. Der sker mange ting på en gang og pludselig, er Lucy viklet ind i en forsvindingssag. Tre ansatte fra Hillerød hospital er forsvundet og det tyder på, at de har været udsat for forbrydelser. En ældre sygeplejerske, en plejer og en læge. Hospitalsansatte som forsvinder. Her er mange spor at følge og ikke alle er rare at gå hen ad…

”Satans yngel” er bind nummer to i serien om Lucy Kiehl. Første bind hedder ”Jeg er den skyldige” og min anmeldelse af den, kan læses her. Man kan sagtens læse denne bog uden af have læst den foregående. Men som, næsten, altid bliver læseoplevelsen bedre, hvis bøgerne læses i rækkefølge.

Lucy Kiehl, bogens hovedperson, er stadig ansat i afdelingen for personfarlig kriminalitet. Og det må der siges, at der er rigeligt af i denne bog. Den er absolut ikke for sarte sjæle og man skal være benhård til at skelne mellem fiktion og virkelighed. Forfatteren havde advaret imod voldelige og ubehagelige scener, både mod mennesker og dyr. Jeg kan dog sagtens skelne, så jeg har intet problem med at læse om diverse grusomheder.

Karakteren Lucy kommer lidt mere frem i denne bog, jeg savner dog stadig at komme mere ind på livet af hende, at lære hende mere at kende. Jeg syntes ikke at man kommer tæt nok på. Det irriterer mig også grænseløst, at hun kaldes sin kæreste, eller hvad han er, for hans øge/kælenavn. Både når hun omtaler ham og i sine tanker, jeg lagde mærke til det hver gang og tænkte at det var mærkeligt. Blot en detalje, men… Hun er heldigvis stadig den skarpe hjerne, hun får de gode ideer og arbejder benhårdt og vedholdende for at løse sagen.

Plottet er fuldstændig genialt. Jeg var blæst bagover og havde ikke lige set den komme. Der er så mange finurligheder og smarte sammenhænge som på magisk vis finder hinanden til slut. Sproget er let og naturligt, krydret med ord-blomster, så vi alle kan lære lidt nyt. Det er forfriskende og giver bogen et eget særpræg.

Bogen trækker tråde langt tilbage i tiden til koncentrationslejrene i Tyskland og kæder personer sammen med krigstidens mest grusomme skikkelser. Bogen tegner et billede af hvordan et barn kan præges af et grusomt miljø og hvad der kan ske, hvis man havner hos de forkerte . Hvad en syg tankegang kan gøre ved mennesker og hvordan fortidens synder kan ødelægge så meget for mange. En bog som både frastøder og fascinere dybt.

Er du til bøger med plots hvor man skal holde tungen lige i munden, er det denne du skal vælge. Du skal dog være forberedt på grove og grusomme scener. Men, som sagt før, der er forskel på virkelighed og fiktion.

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup er vild med finurlige plots

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *