1000 piskeslag

”1000 piskeslag” er skrevet af Nis Jakob. Udgivet på hans eget forlag Jakobs Press den 24. maj 2019.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forfatteren. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

I Krakow gør en dansk seriemorder sig klar. Han fanger, binder og parterer nøgne kvinder og seancen live streames til en inderkreds af hardcore perversiteter. Hans nyeste offer er den russiske betjent Inessa En privat efterretningstjeneste, som forsøger at gøre verden til et bedre sted ved at eliminere forbrydere, forsøger at redde Inessa. Andreas Wolf er en del af denne tjeneste og sendes afsted til Polen. Samtidig dømmes en systemkritiker i Saudi-Arabien 1000 piskeslag og i Danmark overfaldes to kvinder, da de graver i Andreas Wolfs fortid inden for militæret, hvor de finder beviser for episoder, som er blevet mørkelagt.

Der er fart over feltet og smæk for alle skillingerne i denne bog… Man glemmer næsten at trække vejret og jeg tænker, nogle gange, at det går måske lidt for stærkt. Der er proppet mange sidehistorier og personer ind i bogen og jeg sidder lidt med en følelse af at være hægtet af. Det bliver lidt for fantastisk og lidt for meget James Bond.

Hovedpersonen Andreas Wolf er beskrevet levende og troværdigt. Beskrivelsen af hvordan hans hukommelse langsomt kommer tilbage og hvordan hans handlinger fra dengang, påvirker ham i dag er så troværdigt, så ægte, noget man faktisk tror på. Læseren får et super fint indblik i hele hans liv, hvordan han tænker og agerer. Han er en super cool hovedperson men nogle gange lidt for fantastisk…

Hele baggrundshistorien om at gøre verden til et bedre sted og at der skulle findes et netværk, en privat efterretningstjeneste, er en tand for fantastisk for mig. Det bliver lidt Big Brother is watching og vi sidder nogle stykker og leger Gud. Men hey, historien er god og der er som sagt ikke sparet på hverken detaljer eller action – her får du rådt for usødet og du skal ikke være sart for at læse denne bog. Bogen er også fuld af fine beskrivelser af både steder, rum og personer. Jeg beundrer forfatterens evne til at holde mange bolde i luften, men syntes måske her, at der var et par stykker, som kunne undværes og pladsen kunne bruges til at dvæle ved de andre historier. Med hensyn til chliffhangere, er det både godt og skidt. Man bliver nød til et læse den næste bog men skal vente længe, da det tager tid at skrive…

Bogen er nummer to i en serie om jægersoldaten, eller rettere sagt ex-jægersoldaten Andreas Wolf. Nummer et hedder ”En død russer”. Det er en planlagt trilogi, hvor nummer tre udkommer i 2020 og har titlen Missil.

Jeg vakler lidt mellem 3 eller 4 lakridspiber men ender på 4 fordi Wolfs historie er god og fordi han er en cool hovedperson…

Bogen får 4 ( af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup siger at her, uddeles der håndmadder…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *