7 spørgsmål til Anette Heide, forfatter til “Isabelle”

7 spørgsmål til Anette Heide…

Lær forfatteren lidt bedre at kende… Vind hendes bog ”Isabelle” på min facebook side ”Fru Thulstrup” (klik på navnet og bliv ledt til facebooksiden)

1)  beskriv kort hvem du er; alder, civilstatus, børn, erhverv…

Jeg er lige blevet 49 år her i foråret, og jeg har de sidste tre år boet alene sammen med mine to sønner på 16 og 21 år og vores dejlige Berner Sennen hund i et skønt lille rækkehus tæt ved skov og sø i Nordsjælland.

Jeg arbejder i det daglige på Urologisk Afd. på Herlev Hospital, hvor jeg har haft min vante gang de sidste 13 år. Er uddannet lægesekretær, men har efterhånden en masse specialfunktioner i mit arbejde, som jeg også varetager ud over de almindelige arbejdsopgaver. Er bl.a. nøgleperson (ekspert) i det nye IT-system ”Sundhedsplatformen” og er derudover også uddannelsesansvarlig og varetager vores elevers oplæring samt er tovholder for sekretærgruppen i mit team.

2) hvordan fik du ideen til “Isabelle”?

Idéen til Isabelle fik jeg for nogle år siden, da jeg var på min sædvanlige vej hjem fra arbejde og sad i kø på Helsingørmotorvejen. Jeg sad og betragtede de hvide cumulusskyer på himlen, og pludselig kom den første sætning ind i mit hoved. Jeg fik da lyst til at skrive en historie og begyndte da lige så stille at gå i gang med historien. På det tidspunkt vidste jeg dog ikke, at det ville ende med en spøgelseshistorie.

3) har du altid gerne ville skrive bøger?

Det har aldrig ligget som en fast tanke, at jeg ville skrive bøger en dag. Jeg har imidlertid altid været meget kreativ og fantasifuld og brygget på historier på forskellig vis. Da jeg var yngre tegnede og malede jeg meget. Har også indimellem skrevet på små historier, men fik dem aldrig gjort færdige. Jeg har dog altid selv været en læsehest, elsket bøger og syntes, at det at være forfatter måtte være noget af det mest fantastiske.

4) er der flere bøger på vej?

Helt sikkert. Har lige færdiggjort redigeringen på en fantasybog, som vist bliver udgivet til efteråret. Derudover har jeg en anden halvfærdig gyser liggende, som lige skal skrives færdig, og så vil jeg da ikke udelukke, at der kommer en to’er til Isabelle.

 

5) fortæl lidt om vejen fra første kapitel til endelig udgivelse.

Vejen fra første kapitel til endelig udgivelse af Isabelle har været meget lang. I starten tog jeg det som en hobbytjans og skrev kun en gang om ugen. Det var imidlertid uhensigtsmæssigt, da jeg hver gang skulle starte med at læse op på det sidst skrevne og få historien ind under huden igen. Jeg intensiverede derfor min skrivning, og da jeg blev klar over, at denne historie måtte bare gøres færdig, skrev jeg i alle de ledige stunder, jeg havde, aften efter aften, weekend efter weekend – ikke helt sjovt for familien.

Da historien endelig var færdig, og jeg efterfølgende havde læst den igennem for fejl og mangler, tog jeg mod til mig og sendte den ind til et par forlag. De var imidlertid ikke interesserede; deres begrundelse var, at de havde nok af den type bøger lige nu, men jeg havde mere indtryk af, at de slet ikke havde læst manuskriptet.

Jeg tog efterfølgende en pause, blandt andet fordi jeg i det forløbne år skulle flytte og begynde en ny tilværelse som eneforsørger for mine drenge og snart også en hundehvalp.

I efteråret 2017 tænkte jeg, at nu var tiden moden til at give bogen endnu et forsøg hos et forlag, og allerede tre dage efter fik jeg et positivt svar fra det valgte forlag. Jubii de ville have min bog.

I november fik jeg manuskriptet tilbage fra forlaget til redigering efter deres råd og anbefalinger, og lige før jul sendte jeg så det færdigredigerede manuskript tilbage. Herefter gik den sidste lange proces i gang med at få lavet omslag, hvilket jeg selvfølgelig var meget spændt på at se, opsætning af bogen og korrekturlæsning.

Den 18. juni efter mange måneders intensivt arbejde var bogen langt om længe klar til udgivelse, og jeg kunne med rette kalde mig forfatter.

 

6) Hvad drømmer du om?

Lige nu drømmer jeg selvfølgelig mest om, at Isabelle vil blive godt modtaget og læst af rigtig mange mennesker, og i det hele taget at det vil lykkes mig at få bogen udstillet i f.eks. en boghandel eller på biblioteket, så den bliver set.

Derudover drømmer jeg om, at jeg fortsat vil få mulighed for at få mine historier udgivet, så de ikke blot skal ligge hengemt og aldrig se dagens lys.

Det kunne være rigtigt sjovt, hvis man en dag kunne skrive en bestseller. Ikke fordi jeg som sådan har noget ønske om at blive vildt berømt og rig, men mere fordi det er en skøn tanke, hvis folk over hele kloden kendte ens bøger.

 

7) Hvilke bøger læser du selv?

Jeg læser mange forskellige bøger og fra mange forskellige genre, bl.a. fantasy og krimi, men i de senere år har jeg været meget glad for f.eks. at læse den spanske forfatter Carlos Ruiz Zafón, da han både skriver en utrolig spændende historie, og samtidig kommer man på opdagelse i Barcelonas gader som en anden turist og kan nærmest fornemme lydene og duftene.
Men jeg har selvfølgelig også været omkring de fantastiske værker af Tolkien og slugte bøgerne, som serien ”Game of Thrones” er bygget over. Derudover har jeg som nok flertallet været omkring diverse krimier af både Sara Blædel og de svenske forfattere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *