Dødbringende besked

”Dødbringende besked” er skrevet at Helen Cox. Udgivet af Forlaget Zara den 27. december 2020.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: For Kitt Hartley begynder arbejdsdagen som mange andre på Universitetsbiblioteket i Vale i York, indtil kriminalkommissær Halloran dukker op og fortæller, at hendes bedste veninde, Evie Bowes, er anklaget for mord på sin ekskæreste, Owen.

Han er fundet død med en fyldepen stukket gennem hjertet – og alt peger på Evie som den skyldige. Kitt ved, at Evie ikke kan have myrdet Owen, da hun stadig er forelsket i ham. Forfærdet over, at politiet kan tage så meget fejl, tager Kitt sagen i egen hånd – hun vil selv undersøge mordet på Owen.

Hun har læst hundredvis af krimier – hvor svært kan det være? Men da endnu en ung mand findes myrdet med en fyldepen solidt plantet i hjertet, går det op for Kitt, at hun er på dybt vand.

Dødbringende besked er første bog i serien om Kitt Hartley. Hver bog indeholder en selvstændig, afsluttet historie. Der er foreløbig udgivet fire bøger på originalsproget.

Dette er cosykrimi – hyggekrimi i ordets bedste forstand…

En hyggelig cosy krimi, hvor alle kan være med. Her er ingen blod, vold eller detaljerede beskrivelser af forbrydelse. Bogens hovedperson Kitt Hartley, vil gå gennem ild og vand for at bevise sin venindes uskyld og hun kaster sig hovedkulds ud i opklaringsarbejdet. Udover at være en krimi med en gåde der skal løses, er det også en fortælling om venskab og der sniger sig en lille kærlighedshistorien ind også…

I rigtig mange krimier, hjælper civile politiet med opklaringen, men her går det skridtet videre. Politibetjenten Halloran deler ret meget med Kitt Hartley, og tager hende også med på opgave, det bliver lidt for meget, grænsen mellem politi og civil viskes for meget ud, det skal dog siges at i sidste halvdel af bogen, tænker man ikke så meget over det.

Til gengæld er der rigtig meget humor, som giver gode smil undervejs i læsningen. Kitt Hartley er hurtig tænkende og hurtig på aftrækkeren. Hun har læst ufattelig mange bøger og der henvises til mange titler undervejs, og har man selv læst disse titler, giver det en ekstra dimension.

Selv om jeg bedst kan lidt krimier fyldt med grusomheder, så er denne en hyggelig og underholdende bog som kan læses af de fleste. Er du f.eks. nybegynder udi krimigenren, er det et fint sted at starte, eller bryder du dig bare ikke for meget gys og gru, er det også en krimi for dig.  Jeg er faktisk spændt på hvad figuren Kitt Hartley udsættes for i næste bog

Bogen får 3 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *