Tækkemanden

 

 

 

 

 

 

”Tækkemanden” er skrevet af Helle Maj. Udgivet af People´s Press den 14. november 2018.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Denne bog er en ”true crime” bog, dvs alt som beskrives i bogen, er sket i virkeligheden. Ingen fiktion her!

”Clitoris collector” et vildt ord. Det var sådan vi i 2015 fik kendskab til danskeren Peter Frederiksen. I et lille hus i sydafrika bor Peter Frederiksen. Politiet modtager et tip om at hans fryser indeholder mere end blot almindeligt kød og grønsager. Politiet finder 21 poser med afskårne kvindelige kønsdele, men disse poser er kun toppen af isbjerget…

 

 

 

 

 

 

 

Jeg betegner mig selv som en hardcore krimi læser. Jeg er vild med de groveste, grummeste og mest grimme bøger. Men genren ”true crime” blev nogle gange lidt for meget. Det er nærmest som om virkeligheden overgår fantasien. Jeg er overbevist om at hvis en forfatter kom til sin redaktør med denne historie, var den aldrig blevet skrevet. Den er simpelthen for fantastisk…

Hele bogen emmer at virkelig god research. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, hvor mange timer der ligger bag denne bog. Den er skrevet med både grundighed og ordentlighed og uden stillingstagen til forbrydelsen, hvilket er en kunst, da denne mand er gennemsyret stjerne psykopat.

Jeg brugte lang tid på at læse denne bog. Både fordi jeg lige skulle have historien og alle forbrydelserne til at synke ind men også fordi jeg faktisk hurtig kom til at kede mig lidt, når jeg læste. Det lyder mærkeligt – I know – men jeg syntes bogen er en lang opremsning og det gør det hele lidt kedeligt. Det er en skam for historien er fantastisk, jeg syntes bare den er formidlet på den forkerte måde. Eller, for mig virker denne form ikke, desværre.

Men

Er du til ”true crime” vilde historier og grundig research, er det denne bog du skal vælge…

Bogen får 2 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup giver dog 6 (af 6) for research!

3 thoughts on “Tækkemanden

  1. Synes din “krimi-vinkel” er lidt underlig. Det interessante ved denne historie er jo ikke kun (og vel ikke engang primært) psykopaten Frederiksen, men det indblik hans historie giver i en lang række aspekter af det sydafrikanske samfund (klasse, race, køn, kriminalitet, retsvæsen osv.) og det Danmark han voksede op i. Det er jo en fortælling om virkeligheden og ikke et stykke underholdningslitteratur.

    1. Bogen bliver, i pressemeddelesen præsenteret som “Afsløringen af Peter Frederiksen, Danmarks mest dæmoniske dræber” For mig, råber det sensation. Jeg syntes nemlig ikke vinklen om at historien, som skulle give kvinderne en stemme, fortælles med det for øje. Derfor min krimi vinkel… Og sorry, jeg er blot en laboratorie teknikker som elsker bøger!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *