Hjemvendt, 1 Savnet

”Savnet” er første del af krimiserien ”Hjemvendt”. Skrevet af Lone Theils. Udgivet den 29. august 2018 på lyd og e-bogstjenesten Mofibo / Storytel.

Udgivet i papir bogform den 31. maj 2019 af forlaget People´s Press.

Originals er et samarbejde mellem forlaget People´s Press og abonnementstjenesten Mofibo.

Jeg har læst ”Hjemvendt, 1 Savnet” som e-bog på Mofibo sponseret af redaktionen. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

En familie, mor Kristine, far Karl og deres 3 børn Stig, Mille og Marlene besøger idylliske Hjerl Hede til jul. Pludselig kan ingen finde Mille. Den 10 årige pige er som sunket i jorden. Signe Brask som er nyuddannet betjent og netop overflyttet fra København til Holstebros politi, er med til at lede efter den lille pige. De finder hende ikke og sagen bliver ved med at nage Signe. Hver år på dagen for Milles forsvinden, besøger hun familien. På 10 års dagen får Signe et opkald om at en ung kvinde, som befinder sig i København, siger at hun er Mille og hun forlanger at tale med Signe Brask. Signe henter Mille hjem og aflevere hende hos familien. En opringning sår desværre tvivl om Mille. Er hun den hun giver sig ud for at være? Signe møder forskellige forhindringer og sagen viser sig at være mere uhyggelig end hun nogensinde havde drømt om.

Med denne Mofibo/Storytel fortælling har Lone Theils til-livebragt en hovedperson som er dejlig almindelig. Nærmest som naboens datter. Det giver hende, i min optik, faktisk et stærkere afsæt end hvis hun var alkoholiker, ex narkoman eller solgte hæler varer i fritiden. Men det, kan jo nå at ske endnu…  I dette afsnit er det mest eksotiske at hun viser en spirende homoseksualitet. Men i 2018 skal det helst ikke være usædvanligt. Vi får dog et kig i hendes fortid, da hun forflyttes fra København til Holstebro pga en voldtægtssag.

Plottet holder hele vejen, den erfarne krimilæser vil måske ane ugler i mosen tidligt, der bliver fortalt en detalje, som afslører en af gerningspersonerne. Så den meget opmærksomme læser spotter måske noget af gåden.

Der berøres flere emner i bogen. At miste et barn, at få barnet tilbage – dog først flere år senere, familieliv, seksualitet og flere emner som jeg ikke skriver om, da det vil afsløre historien. Jeg kan dog tilføje, at emnet altid er evigt aktuelt og at vi altid skal tale om det og ikke mindst reagere.

Sproget er let og flydende, her tager den ene side hurtigt den anden. Historien udspiller sig i Holstebro/Herning området. For mig, som er vokset op 20 km fra Herning, giver det historien ro. En ro ved at kende området og en ro ved at forstå sindigheden. Vi siger, når noget går hurtigt; “Sinne gas” som betyder BREMS og slap af. Forfatteren får formidlet denne sindighed på en humoristisk måde som får læseren til at trække på smilebåndet. Lone Theils er mesterlig god til plots og formår altid at få historien twistet en ekstra gang. Jeg er mega fan og glæder mig voldsomt til den næste i rækken.

En historie som med sindighed, beretter om vigtigt og evigt aktuelle emner.

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup er vild med historien som foregår på hjemegnen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *