Den der banker på

”Den der banker på” er skrevet af Kristina Ohlsson. Udgivet af Modtryk den 17. januar 2020.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Foråret nærmer sig, og med det et bryllup, som advokat Martin Benner på ingen måde har lyst til at deltage i. Samtidig skal hans ven, Henry, begraves. Der er dog ét lyspunkt: Martin får muligheden for at udleve en drøm og overtage Henrys andel af en antikvitetsforretning i New York. Men efter begravelsen bliver Martin opsøgt af en mand, der påstår, at Henry ikke døde af naturlige årsager.

Et antikt skakspil og jagten på sandheden om hvem Henry egentlig var, leder Martin til en kirke med for meget magt og en antikvitetsforretning med skumle metoder.

Kristina Ohlsson har skrevet mange spændings bøger. Denne bog ”Den der banker på” er nummer tre i serien om advokaten Martin Benner. De to første i serien hedder ”Lotus Blues” og ”Mios blues”. Bøgerne kan læses selvstændigt af hinanden.

Et skakspil som skulle være Lucys gave til sin kommende ægtemand, starter et voldsomt kapitel i Martin Benners liv. Et kapitel som bliver så vildt, så sindssygt, så vanvittigt, at man nærmest ikke kan få vendt siderne hurtigt nok.

Martin Benner er sådan en mand man kun kan holde af og heppe på. Han bor sammen med sin niece Bella, hendes forældre døde og Martin blev Belles forældre. Han mangler altid tid og ansætter en au pair til at hjælpe med at passe Belle. Det viser sig at være en rigtig god ide, da det før omtalte skakspil som Lucy har købt, giver Martin Benner større problemer end du overhovedet kan forestille dig. Jeg vil ikke gengive for meget at handlingen, da læseren selv skal føres gennem denne labyrint, som historien viser sig at være. Man får drypvis mere og mere ad vide og historien bliver ved med at folde sig ud og udspiller sig de særeste steder. Man hører om lukkede hoteller hvor der måske er liv. Kvinden som udspionerer de lukkede hoteller. En ægtefælde som ved mere end der fortælles og et skakspil som gemmer hemmeligheder…

Plottet i bogen er virkelig godt konstrueret. Man aner måske lidt om, hvor vi skal hen og måske også hvem, der i sidste ende, er den største skurk. Men vejen derhen, du milde, det er en rutchebanetur af de helt store. Jeg er vild med farten og spændingen som aldrig forlader historien, som samtidig er så nærværende og virkelig godt fortalt. Man er vild med Martin, elsker Belle og græder lidt med Lucy også kan man vist ikke forlange meget mere af en bog…

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber…

Fru Thulstrup er vild med fart og spænding

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *