Fucked

”Fucked” er skrevet af Anne Linnet. Udgivet af People´s Press den 7. november 2019.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagsidetekst: En smuk majmorgen findes en ung kvinde død på en skovsti nær Helsingør. Hun er nøgen og frygteligt mishandlet, og hendes lig er tydeligvis bare blevet smidt her, uden der er gjort forsøg på at skjule hende.

Nynne Quist fra drabsafdelingen i København sættes på sagen, og hun finder hurtigt frem til et nærliggende boligkompleks, hvor der natten inden har været fest. Her møder hun et miljø, der emmer af steroider og præstationsfremmende stoffer, og da hun har set nærmere på stedet, er hun ikke i tvivl: Det er her, pigen er blevet dræbt.

Men hun er kun lige nået tilbage til Politigården og i færd med at gennemgå de fundne spor med makkeren Fanny Salomon, da der indløber en melding: Et nyt lig er fundet i samme område i Helsingør …

Anne Linnet har skrevet andre bøger som sig selv og sine sange. Dette er hendes debut krimi.

Bogen starter ved en fest hvor tingene går temmelig meget galt og en kvinde mister livet. Hun er brutalt voldtaget og snittet med kniv… Gerningsmanden/mændene? har dumpet liget i en lille skov tæt ved en sti. En gruppe betjente fra Københavns politi efterforsker mordet. I spidsen for efterforskningen står Nynne Quist og Fanny Salomon. Men de når nærmest ikke at kigge på det første lig, inden det næste dukker op og sådan fortsætter det… 

Det er så også her filmen knækker for mit vedkommende. Måden politiet, i denne bog, arbejder på, virker mærkelig, ustruktureret og som om, at forfatteren mangler at researche lidt dybere. Ikke sagt at jeg har fuldstændig styr på hvordan politiet arbejder. Men jeg har læst en del krimier, skrevet både af politifolk og forfattere som bruger megen tid på detaljer og høster min viden derfra. Og lige netop disse 2 kvindelige betjente, virker helt forkerte. Der er også episoder med en fotograf som ophøjes til at få efterforskerstatus. Der fokuseret meget på sex og samvær, de ser gerningssteder som kunstværker og opfører sig uprofessionelt overfor sigtede og vidner…

Plottet virker rodet, lidt som, lad os dræbe en masse, det er jo krimi. Det giver mig lidt en udmattende følelse, for flere drab giver ikke en bedre krimi. De mange drab suger spændingen ud af plottet og har helt modsat effekt, desværre. Sproget og ikke mindst samtalerne mangler finesse, det virker rodet, ustruktureret og unuanceret.

Bogen har en seksuel undertone som træder frem i nærmest alle kapitler. Enten nævnes eller kommenteres der på sex mellem kvinder og det klæder ikke historien, på mig var det et kæmpe irritationsmoment. En smule sex har aldrig gjort en historie dårligere. Men det skal serveres med finesse og på de rigtige steder.

Jeg havde håbet at netop denne krimi var helt fantastisk, især fordi vi kender Anne Linnet som en dygtig musiker men desværre blev jeg meget skuffet. Hvis der kommer en nummer to, vil jeg ønske at der kommer mere struktur på projektet – fra alle sider…

Et gammelt ordsprog siger “Skomager bliv ved din læst” Anne Linnet skriver fantastiske sange – desværre knap så fantastisk en krimi…

Bogen får 1 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup var desværre ikke fan med helt fucked

One thought on “Fucked”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *