Sommer mørke

”Sommer mørke” er skrevet af Stina Jackson. Udgivet af Lindhardt og Ringhof den 7. februar 2019.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Lina, en 17 årig pige, forsvandt en morgen hvor hun stod og ventede på bussen. Hendes far, Lelle, havde afleveret hende ved busstoppestedet men hun kom aldrig med bussen. I dag, 3 år senere kører Lelle stadig rundt i området og leder efter sin datter. I 3 år har der ikke været bare det mindste livstegn, det mindste spor, ingenting…

Meja og hendes mor Silje flytter til byen, Silje er blevet kæreste med en mand som bor i skoven. Meja har det svært og forsøger at falde til. Hun møder Carl Johan som lever med sin familie i en slags parallelsamfund. De har deres egen dagsorden for livet og er beredt på lidt af hvert.

En sommernat forsvinder der endnu en pige… Er Lelle den eneste, som ser en sammenhæng?

Denne bog er forfatteren Stina Jacksons debutroman. Og hvilken debut! Bogen har vundet titlen som ”Sveriges bedste krimi 2018” og det forstår jeg godt! Dette er en bog som har hele pakken. Den er utrolig velskrevet og formår at tage læserne helt ind mellem siderne. Vi følger Lelle, som er den forsvundne Lina´s far. Han er forstenet i sin sorg over datterens forsvinden. Han drikker, forsumper, glemmer at vaske sig og lever i det hele taget en forhutlet tilværelse. Heldigvis har han politibetjenten Hassan, som kommer på besøg ind i mellem. Hassan og Lelle taler om Lina og om sagen og Hassan forsøger at trække Lelle op af fortvivlens dyb.

Vi møder også den unge pige Meja. Hun kommer til den lille flække med sin kunstneriske, psykotiske, fordrukne Mor. Moderen leder efter kærligheden og Meja må bare følge med. De er flyttet et utal af gange og Meja lider. Hun ønsker ikke at gentage moderens mønster, hun er klar til at bryde ud, brude med fortiden og starte på ny. Hun ønsker sig allermest en kernefamilie. Da hun møder Carl Johan og hans noget aparte familie, er hendes lykke gjort. Tror hun?

Bogen er både en krimi og en fortælling om mennesker. Den er både spændende og rørende. Den får læseren (mig) til både at gyse og græde. Den er grum og smuk og kan ikke anbefales nok. Læs, læs, læs…

Man kommer hele følelsesregisteret igennem. Den er gennemført genialt skrevet – et mustread.

Stina Jackson gæster “Krimimessen” i Horsens den 6-7 april 2019. Læs mere her

Bogen får 6 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup håber aldrig at sommeren bliver mørk!

One thought on “Sommer mørke”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *