Liv

”Liv” er skrevet af Mikaela Bley. Udgivet af People´s Press den 2. september 2020.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Augustsolen får luften til at sitre over Hovedvej 52, da journalisten Ellen Tamm kører mod barndomshjemmet Örelo Slot i Sörmland og sin mor. Siden hun dækkede sagen om en lille piges forsvinden, har hun tilbragt sommeren bag nedrullede gardiner. Forhåbentlig vil opholdet bringe Ellen på ret køl igen.

På vejen tanker hun benzin i lillebyen Stentuna og hører, at en kvinde samme morgen er fundet død i sin bil lige i nærheden. Ingen ved hvem kvinden er, eller hvad hun lavede på egnen.

Ellen begynder at optrævle kvindens historie, og jo mere hun finder ud af, des flere hemmeligheder viser det sig, at lillebyidyllen gemmer på. Og de involverer også Ellen selv.

”Liv” er andet bind i serien om Ellen Tamm. Første bind hedder ”Lykke” Bøgerne kan læses selvstændigt, men det er altid en fordel at læse serier fra bind 1 og i rækkefølge. Jeg har ikke læst bind nummer 1 og jeg syntes, jeg manglede en del undervejs, da der blev henvist til mange detaljer og episoder fra bind nummer 1 (Lykke) og det var viden, jeg følte, at jeg manglede.

Journalisten Ellen Tamm forsøger at komme sig efter et psykisk sammenbrud, som hun pådrog sig i bind nummer 1 i serien – den bog som hedder ”Lykke”. Hun tager tilbage til sin hjemegn og flytter ind i sit barndomshjem, hos sin mor, i sit gamle værelse. Men den dræbte kvinde ved bilen spøger og Ellen vil gerne finde ud af mere. Hun laver aftale om at arbejde på nedsat tid og forsøger at opsnappe nyheder, men også at finde kvindens morder.

Ellen har haft en tvillingesøster, Elsa. Elsa druknede da pigerne var otte år, men hendes død plager til stadighed Ellen. Da Ellens barndomsven Didrik dukker op og tilbyder sin hjælp og lidt til, kommer der et par sandheder på bordet og Ellen må se fortiden i et andet lys end tidligere.

Dette er en langsom krimi hvor personerne og deres relationer er i højsæde. Alt er ikke som det umiddelbart ser ud og der kan gemme sig meget under overfladen.

Der er flere forskellige emner som tages op i denne bog. En gruppe børn og unge chikanerer andre børn, både fysisk men også via nettet og sociale medier. Forskellige familier mønstre og hvem som er herre til at dømme andre. Mediernes indblanding/hjælp i politiets arbejde og hvem kan stole på hvem. Det er en bog som lader læseren se ind bag facaden og måske se, hvad man ikke ønsker eller har glemt.

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *