Hun skal leve

”Hun skal leve” er skrevet af Anders Roslund. Udgivet af Modtryk den 25. oktober 2019.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagsidetekst: En flot fødselsdagskage. Fem røde lys. Glad forventning.
Og så blev Zanas fødselsdag i stedet til en dag, der ændrede så mange menneskers liv.
Også kriminalkommissær Ewert Grens’ liv. Og langt senere civilagent Piet Hoffmanns.

En lille 5 årig pige bliver fundet omgivet af sine forældre, søster og bror. For et par dage siden var det hendes fødselsdag, den blev fejret med kage og lys, men blev afbrudt da nogen trængte ind og skød den lille piges familie. I et par dage og nætter levede Zana med sin døde familie. Hun blev fundet da en nabo undrede sig over sangen og lugten… Hunskalleve, hunskalleve, hunskallevehøjthurra.

Også er vi ligesom i gang… Denne bog var en af dem som sugede mig ind i sit univers. Den var svær at slippe og nærmest tryglede om at blive læst, når den lå urørt på bordet.

Den lidt ældre betjent, som hastigt nærmer sig pensionsalderen, har denne sag som altid har naget ham. Ewert Gren var den betjent, som bar den femårige Zana ud af lejligheden, væk fra hendes døde familie, og til et sikrere sted. Men hvorfor og hvem er nogle af de spørgsmål Ewert Gren aldrig har fået besvaret. Da der begås indbrud i den selvsamme lejlighed, noget er fjernet under gulvbrædderne i et værelse og folk begynder at blive skudt med samme metode som Zanas familie, bliver Ewert Grens nysgerrighed vagt og han tror at den lille pige fra dengang, kan være i fare.

Jeg er ret vild med denne betjent, han brænder for en sag og forsøger med alle mulige og umulige midler at finde frem til sandheden. Forfatter formår at skabe et univers som bringer billeder i hovedet og automatisk får læseren til at tænke – hvad nu hvis…

Sideløbende møder læseren Piet Hoffmann som er ex-forbryder og civilagent. Han forsøger at leve så normalt som muligt men fanges ind i en sag om våbensmugling. Beskrivelserne af hans families reaktion på hvad han og omgivelserne udsætter dem for, er så levende og virker helt ægte. Man kan nærmest se bekymringen i den ældste søns øjne og føle hans kones bekymring.

Hvordan de to mænd kædes sammen og hvordan det hele spinnes sammen må du læse selv. Dette er en krimi du ikke må snyde dig selv for… Den er velskrevet, har et fedt plot, har et spændende persongalleri hvor man møder både børn og voksne, samt en god og fængslende historie. Det er næsten som at læse en film…

Bogen er den fjerde i rækken om Ewert Gren og Piet Hoffmann – de foregående hedder ”3 sekunder”, ”3 minutter” og ”3 timer”.

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup elsker når man ikke kan gætte gåden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *