Ildfugl

”Ildfugl” er skrevet af Britt T. Okking. Udgivet på forlaget Montagne den 5. april 2019.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Det skulle være Jan og Julie for evigt, men ”for evigt” tog en helt anden drejning. Jan er soldat og efter en udstationering, ændres han sind. Han bliver diagnosticeres med PTSD og han begynder at drikke. En aften ligger Julie i badekarret og hører, hvem hun tror er Jan, en person pusle rundt. Hun kalder men får intet svar. Pludselig går døren op og Julie får et slag i hovedet, bliver bevidstløs og er lige ved at miste livet. 4 år senere er Jan sat i forvarring, Julie er blevet kæreste med psykiateren som behandlede Jan og hun forsøger at leve igen. En dag modtager hun et brev fra Jan med en foruroligende besked. Han er overbevist om at det ikke var ham som overfaldt Julie og han ved hvem der i virkeligheden gjorde det…

I

Bogen er en psykologisk thriller – domestic noir – en genre hvor handlingen udspiller sig inden for husets fire vægge, altså det sted hvor du skulle være mest tryg. Præcis som generen foreskriver, sker forbrydelsen i denne bog, også i hjemmet. Julie bliver overfaldet mens hun ligger i badekarret og er tæt på at miste livet. Forbrydelsen og selve gåde, at finde frem til gerningsmanden eller kvinden, er spændende og plottet er twistet fantastisk godt. Men, for desværre er der et men, det går simpelthen for langsomt for min smag. Jeg syntes der sker for lidt og jeg kommer desværre til at kede mig lidt. Jeg syntes man bruger for lang tid (læs for mange sider) på for lidt.

Men dig som elsker bøger som ”Kvinden i toget”, ”Kvinden i vinduet” eller ”Drevet til mord” vil elske denne bog, for den kan de samme ting og spiller på de samme følelser og i tilgift er den skrevet i et virkelig smukt sprog, prøv at læse denne passage:

”Der er sådan en sensommernat, som opløser tiden. En nat med sølvglimmer i græsset og et mælkehvidt skær af måne bredt ud som en luftig dug over taget og toppen af granerne. En nat med et løfte om dagen i sig.”

Bogen er fuld af smukke passager som denne og det er så fint…

Bogen får 3 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup syntes bogen er smukt skrevet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *