Gode naboer

”Gode naboer” er skrevet af Mattias Edvardsson. Udgivet af People´s Press den 25. september 2020.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Storbyparret Micke og Bianca flytter med deres to børn til et idyllisk villakvarter uden for Lund, som tilsyneladende opfylder alle deres drømme om et roligt forstadsliv. Her kender alle hinanden, og man kan bevæge sig frit og sikkert gennem byen. Men efterhånden som de lærer deres naboer at kende, kommer en følelse af ubehag krybende. Hvad er den smukke eksmodel Jacquelines forhistorie? Og er det egentlig passende, at hendes 13-årige søn Fabian vil være venner med deres seksårige søn?

Da Bianca bliver påkørt ude foran deres hus, virkelig det umiddelbart som en ulykke. Men mens Bianca kæmper for sit liv på hospitalet, bliver både Micke og politiet i tvivl. Er der mon en anden og mere dyster forklaring?

Hvis man kunne lide Mattias Edvardssons forrige bog ”En helt normal familie”, se min anmeldelse her, vil man med stor sandsynlighed også holde af denne ”Gode naboer”

Det er, som sådant, ikke en krimi, måske mere en thriller og lidt i genren Domestic Noir, som er en supgenre under genren psykologisk thrillers. Det er kendetegnet ved at handle om ”forbrydelser” inden for hjemmets vægge og handle om emner vi alle kan relatere til. Historierne er tit fortalt fra flere personers perspektiv og med mange twists undervejs.

Den beskrivelse passer perfekt på bogen ”Gode naboer”. Man får historien fortalt gennem 3 forskellige personer og der er en tidsangivelse som hedder ”før eller efter ulykken”, så kapitlerne skifter både i person og i tid. Det kan lyde meget forvirrende, men tro mig, det er det ikke. Der er tydelig angivelse i overskriften over hvert kapitel med hvem det omhandler, eller nærmere hvem vi er inde i hovedet på og om det er før eller efter ulykken. Det er netop opbygningen der gør denne bog så god. Jeg anede tidligt sammenhængen på ”gåden” men kunne jo aldrig være helt sikker og jeg kom da også i tvivl undervejs, netop på grund af bogen geniale opbygning.

Mattias Edvardsson kan noget helt specielt med mennesker, med deres følelser og med deres måde at argere overfor hinanden på. Han trykker på de helt rigtige knapper og kan få læseren til både at have sympati og hade den samme person, og det inden for ikke ret mange sider.

Her er ingen blod, vold eller politiopklaring. Det er psykologisk spin, så det basker. Du bliver narret, kommer i tvivl, bliver forarget og fortvivlet. Det kunne være din nabo! – Bare læs den…

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *