Udenfor skinner solen

”Udenfor skinner solen” er skrevet af Hans Petter Hougen. Udgivet af Lindhardt og Ringhof den 23. august 2019.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

”Udenfor skinner solen” er en erindringsbog fra et langt og spændende arbejdsliv. Hans Petter Hougens karriere inden for retsmedicin er bemærkelsesværdig. Vejen til at blive professor i retsmedicin har været lang og kringlet. Den har budt på flere ophold i udlandet og er fyldt med utallige afhandlinger og rapporter. Hans Petter Hougen fortæller på sin helt egen måde om hvordan hans karrierevej har været og giver læseren et indblik i de sager som har gjort mest indtryk. Han har aldrig været bange for at tage fat, det skinner tydeligt igennem. Han har i den grad været med til at skabe faget til det, det er i dag.

Hvis man har oplevet Hans Petter Hougen fx sammen med diverse krimiforfattere til et foredrag (til dem som ikke ved det, har Hans Petter Hougen hjulpet et utal af krimiforfattere med detaljer vedrørende retsmedicin og lignende, som research til deres bøger), ved man at han er en passioneret fortæller, han er detalje orienteret og har den bedste humor, han er rigtig ”jyde-lun” selv om han er nordmand. Det skinner igennem i det skrevne sprog og er med til at løfte bogen.  Han forstår at forklare detaljer fra obduktionslokalet, så alle kan være med og uden det bliver for meget og alt er fortalt med respekt for både afdøde og pårørende. Helt stilfærdigt og helt nede på jorden beretter han om ind og udskuds huller og i et sprog som alle forstår.

Hvis man syntes at faget retsmedicin er spændende, kan denne bog give et virkelig godt indblik i både dagligdagen og i helt absurde situationer, som fx da tsunamien ramte Thailand, om Gaza – helvedes forgård eller da der ankom et lig i en plastik kasse.

Det er en bog som er svær at vurdere i forhold til hvor mange lakridspiber der skal uddeles, da der ikke er handling, plot og personer at tage stilling til. Jeg er heller ikke så erfaren i genren erindringer men denne blev jeg nød til at læse. Men at man kan næsten, kan høre Hans Petter fortælle, når man læser, er guld værd…

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup elsker nørderi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *