Brunkager

Denne opskrift kommer fra min mands bedstemor Thora Thomsen. Hun kunne skabe magi i sit køkken…

Brunkager

500 gram hvedemel (mængden kan variere, alt efter hvilken meltype du bruger)

300 gram smør

250 gram flormelis

1 kop mørk sirup – her bruges en kop som på billedet nedenfor – svarende til lidt under 1½ dL

½ tsk kulør (det man også bruger til brun sovs)

2 tsk kanel

1½ tsk stødt nelliker

½ pose Brunkage krydderi

1½ potaske (det opløses i 2-3 tsk vand)

Omkring 60 gram grofthakkede mandler (de kan undlades)

Det hele æltes sammen med hænderne til en ensartet masse. Herefter trilles nogle korte tykke pølser, med samme diameter som du ønsker dine kager skal have. De lægges på køl natten over. Når du skal bage, skærer du med en skarp kniv tynde skiver og placere dem på bagepladen – de flyder lidt ud, så sæt dem ikke for tæt.

Bag ved 195 grader varmluft i 6-7 minutter (alt efter hvilken ovn du har, kan det være du skal justere både temperatur og tid)

Fattigmands-mussel var det kaffestel man fandt i Bedstes køkken. Det “mål” bruges en del, i hendes opskrifter…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *