Denne opskrift kommer fra min mands bedstemor Thora Thomsen. Hun kunne skabe magi i sit køkken…
Brunkager
500 gram hvedemel (mængden kan variere, alt efter hvilken meltype du bruger)
300 gram smør
250 gram flormelis
1 kop mørk sirup – her bruges en kop som på billedet nedenfor – svarende til lidt under 1½ dL
½ tsk kulør (det man også bruger til brun sovs)
2 tsk kanel
1½ tsk stødt nelliker
½ pose Brunkage krydderi
1½ potaske (det opløses i 2-3 tsk vand)
Omkring 60 gram grofthakkede mandler (de kan undlades)
Det hele æltes sammen med hænderne til en ensartet masse. Herefter trilles nogle korte tykke pølser, med samme diameter som du ønsker dine kager skal have. De lægges på køl natten over. Når du skal bage, skærer du med en skarp kniv tynde skiver og placere dem på bagepladen – de flyder lidt ud, så sæt dem ikke for tæt.
Bag ved 195 grader varmluft i 6-7 minutter (alt efter hvilken ovn du har, kan det være du skal justere både temperatur og tid)