Vinger af sølv

”Vinger af sølv” er skrevet af Camilla Läckberg. Udgivet af People´s Press den 18. september 2020.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Netop som Faye tror, alt er godt igen, er hendes tilværelse endnu en gang i fare. Hun har skabt sig et nyt liv i udlandet, eksmanden, Jack, sidder i fængsel, og hendes virksomhed, Revenge, er i kraftig vækst.

Men da Revenge står foran en storstilet lancering i USA, dukker en alvorlig trussel mod virksomheden op, og Faye er tvunget til at rejse hjem til Stockholm. Med hjælp fra en håndplukket gruppe af kvinder må hun kæmpe for at redde Revenge – og for at redde sig selv og dem, hun elsker.

”Vinger af sølv” er andet bind om Power-kvinden Faye. Første bind hedder ”Det gyldne bur” og min anmeldelse af den, kan læses her. Jeg anbefaler at man læser bøgerne i rækkefølge, da meget af baggrundshistorien har stor betydning for bogens handling. Det giver altid den bedste læseoplevelse at læse hele serier…

I ”Vinger af sølv” får læseren Faye for fuld udblæsning. Det er Dollars på speed – der er overflod af penge, verden står åben, der findes løsninger på alt og ingen, absolut ingen, fucker med Faye. Selv om bogen er skrevet med ordet ”Søstersind” i tankerne og at Faye er stærk, selvstændig og handlekraftig, føles det lidt som om at man skal tænke: Mænd er svin… Det ærgre mig lidt, da det ikke er meningen, men desværre sådan jeg tænkte under læsningen. Forfatteren siger selv at bogen skal inspirere og gøre kvinder stærke og til en bedre udgave af dem selv – det budskab syntes jeg bare drukner lidt i disser kvinders hævntørst – og ikke sagt at de skal finde sig i hvad de nu bliver udsat for, absolut ikke, pointen er blot at jeg ikke syntes det virkelige budskab kommer ud med stor nok kraft.

Ved siden af historien om den voksne Faye, får man også historien om barnet og den unge Faye og forklaringen på hvorfor hun er som hun er og hvad der har formet hende. Det er en barsk og hjerteskærende fortælling om svigt, misbrug og mangel på omsorg. Jeg syntes at det er dette tilbageblik som løfter bogen og gør Fayes historie interessant. Her får man historien bid for bid, og hjertet græder over hvad den lille Faye måtte igennem for at blive PowerFaye.

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *