Kastaniens DNA

 

 

 

 

 

 

”Kastaniens DNA” er skrevet af Palle Hyldgård Poulsen. Udgivet på forlaget Peckinpah den 3. december 2018.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forfatteren. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

William Kastanien er advokat, han får en sag hvor han skal forsvare den stenrige Pierre Astola som er dømt for at begå 9 virkelig bestialske mord. Offerene har fået slået kraniet ind med en hammer, klippet læber, bryster, kønsdele og øjenbryn af og herefter, er de blevet skudt en kugle for panden. Det 10´ende offer, en luksusluder, overlever. Hun nåede ”kun” af få klippet læberne af og det er hende, som har udpeget Pierre Astola som ”Klovnemorderen”. Men har man fat i den rigtige mand og kan William Kastanien stå distancen?

 

Når man som jeg, både er krimi nørd og kemi nørd, så bliver man ret glad, når en bog indeholder lidt af begge ting. Se bare disse flapper på bogen…sådan ser dna ud på pcr gel. Nørd stuff…

 

 

 

 

 

 

Kastaniens DNA er en atypisk krimi. Vi ser forbrydelsen gennem andre øjne end man vanligvis gør. Her er hovedpersonen William Kastanien, forsvarsadvokat for bogens hovedmistænkte. Meget af handlingen foregår i og omkring retssalen og det fungerer rigtig godt. William er hårdkogt, arrogant og gør nøjagtigt som der passer ham. Der bliver dog afsløret at han kan have mere med i bagagen end som så, det glæder jeg mig til at høre mere om. Måske det afsløres i fortsættelsen?

Bogen har et super godt plot. Man kastes hid og did og tror næsten at man har gættet gåden. At man må vente længe på afsløringen, er med til at fastholde bogens stødt stigende spændingsniveau. Jeg var virkelig godt underholdt hele vejen igennem.

Man skal dog være forberedt på, at bogen indeholder mange rigtig hårde og bestialske scener. Der beskrives ret detaljeret hvad og hvordan offerene er blevet mishandlet. Jeg har personligt intet imod denne form for udpensling – så længe der er tale om fiktion, kan det være nok så groft.

Er du til krimi med en anderledes vinkel, en atypisk hovedperson og et velfungerende plot, så er det denne du skal vælge…

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup glæder sig til mere om William

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *