Box

”Box” er skrevet af Camilla Läckberg og Henrik Fexeus. Udgivet af People´s den 9. september 2021.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Da en kvinde findes død i en kasse gennemboret af sværd, står politiet tilbage med en række spørgsmål: Er der tale om et tryllenummer, der er gået galt, eller er det et ekstremt brutalt mord?

Mina Dabiri er efterforsker ved Stockholms Politi og beder Vincent Walder, kendis-mentalist og ekspert i kropssprog og magi, om hjælp. De forbinder mordet til en tidligere sag og indser, at de jager en hensynsløs seriemorder, der må stoppes, inden der kommer flere ofre.

Men Minas og Vincents kantede personligheder komplicerer sagen, og derudover bærer de begge på mørke hemmeligheder. Deres fortid er tilsyneladende forbundet med det, der sker, og samtidig øges presset for at komme et skridt foran morderen.

For at stoppe vanviddet må de først lære at forstå det.

”Box” er første bind i en planlagt trilogi om efterforsker Mina Dabiri og mentalisten Vincent Walder.

Denne bog har nogle hovedpersoner, som har nogle problemer, helt ud over de sædvanlige ting, folk kan gå og bakse med. Mina Dabiri er efterforsker ved politiet og er en del af en sammensat gruppe, hvor alle kan noget særligt. Mina lider af ekstrem bakteriefobi, hun bader nærmest i håndspritten, hun tørre glas af inden hun drikker eller har et sugerør med, bruger kun nyt undertøj og sådan bliver det ved i en uendelighed. Vincent Walder er mentalist, en slags tryllekunstner der bruger forskellige psykologiske greb og observering af kropssprog til at få folk til at tro, at han kan læse deres tanker, og også han er lidt usædvanlig. Han har noget med tal, han lægger sammen og trækker fra, hele tiden, og resultatet skal helst give et lige tal. De har helt klart begge nogle diagnoser, men jeg har ikke rigtig nogle forudsætninger for at sige hvilke, men noget OCD og en snert af Aspergers, er der måske ind over. De to finder en slags fred i hinanden, midt i alle deres fobier og problemer. De er spændende personligheder og tilfører historien noget helt specielt.

I denne bog bliver der slået ihjel grusomme måder. Tryllekunst blandet med mord, det lyder som en dårlig joke, for trylleri skulle jo helt være underholdning, men her er hensigten en helt anden. Og hvem er mon den, helt igennem sindssyge morder, skal man helt tæt på, for at forstå. Der er levende beskrivelser af både findesteder, måden der er slået ihjel på og fra retsmedicinsk afdelings observationer. Den slags syntes jeg er fedt, jeg elsker detaljer, det retsmedicinske, gådegætteriet og seriemord.

Fornemmer man et men? For desværre er der et men. Jeg syntes det hele blev en langtrukken affære. Der gik for lang tid med at komme fra A til B til C og der var for meget familie fyldstof til min smag. Men det er hele tiden en balancegang, men her syntes jeg det blev alt for meget. Man skal aldrig røbe slutninger, men denne slutning gjorde ikke min læseoplevelse mere positiv, det blev sgu lidt for pænt.

Når det er sagt, skal det nævnes at hele historien er hamrende psykologisk, der er en baggrundshistorie som vil blæse dig lidt omkuld og et sæt hovedpersoner som er total forstyrret i nogle sammenhænge og som fungere perfekt som makkerpar.

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: People´s

ISBN: 978-87-7238-285-2

Forfattere: Camilla Läckberg og Henrik Fexeus

Titel: Box

Sidetal: 644

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *