Rød hævn 3 – Mørkets afgrund

”Mørkets afgrund” er skrevet af Nis Jakob. Udgivet af Jakob´s Press den 22. august 2022.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Den pensionerede politibetjent Hans Schmidt, der er dømt for flere drab, afsoner i Danmarks mest sikre fængsel sammen med nogle af landets farligste fanger.  

Den egentlige gerningsmand bag de spektakulære mord kører en lukrativ forretning med dødsporno, som han distribuerer via lukkede fora på internettet.  

Louise, bor fortsat i præstegården. Men nu helt alene. Hun prøver at komme sig ovenpå nedturen over Hans’ uretfærdige fængselsdom. Hun går til psykolog og fylder sig med piller for at få styr på sit liv, mens hun overvejer at droppe helt ud af politiet.  

Bag fængslets tykke mure lægger Hans en flugtplan. Men det kræver, at Louise ofrer alt og hjælper ham.  

Hvad ingen af dem ved er, at morderen hver dag holder øje med Louise i præstegården. Han er fuldstændig besat af, at hun skal have hovedrollen i hans næste dødsfilm. 

”Mørkets afgrund” er tredje bind i serien Rød hævn. De to foregående hedder ”Dødens engle” og ”Helveds port” mine anmeldelser af disse to kan findes ved at klikke på titlerne. Serien er en Mofibo Original og er først udgivet hos Mofibo, som lyd (indlæst af Dan Schlosser) og e-bog – og senere udkommet i papirudgave.

Sandhedens time er kommet, der er et regnskab der skal gøres op. Louise søger fortsat efter den mand som overfaldt hende og næsten gjorde det af med hende og Hans, som er fængslet for mord han ikke har begået, forsøger at både bevise sin uskyld og at flygte fra fængslet.

Det er en vild afslutning. Bogen emmer at spænding og man er på stikkerne hele tiden. En sindssyg mands værk skal stoppes, men han er hele tiden flere skridt foran. Læseren fastholdes af lige dele chliffhangeres og en spændingskurve der hele tiden stiger. Historien er grusom, voldsom og fuldstændig sindssyg – der skal en helt speciel krøllet hjerne til at udtænke så vilde detaljer. Sløjfen på alle seriens problemstillinger bliver fint bundet og man sidder tilbage med en helstøbt læseoplevelse. Jeg var ikke ovenud begejstret for seriens første bind ”Dødens engle” men serien er vokset og jeg syntes det er blevet til en fed serie, med interessante hovedpersoner som står levende frem fra papiret.

Der er dog en enkelt lille ting som overhovedet ikke fungerer for mig, er at jeg syntes der er lige lovlig meget tissemandssnak. Jeg er overhovedet ikke sippet eller blufærdig og der må gerne være sex i bøgerne, men jeg er bedøvende ligeglad med hvilken farve kalorius har, eller hvor stor og dunkende den kan være. Det ødelægger lidt helhedsoplevelsen, og det er en skam.

Det var blot et lille pip, der ikke skal få dig til at udgå at læse. Det er en fed serie hvor man kommer langt omkring, lige fra Det mørke net til Dagny´s grill. Der er vildskab, kærlighed, action og håb – en krimi der holder læseren fanget og helt oppe på tæerne.

Bogen får 4 (af 5) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Mofibo og Jakob´s Press

ISBN: 9788793660342

Forfatter: Nis Jakob

Titel: Mørkets afgrund

Sidetal: 442

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *