Rød hævn 2 – Helvedes port

”Rød hævn 2 – Helvedes port” er skrevet af Nis Jakob. Udgivet af Mofibo den 16. juli 2021.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Mofibo fortæller: GRUM KRIMI – IKKE FOR SARTE SJÆLE: Politibetjent Louise Andersen har forladt København efter en kuldsejlet drabssag, hvor efterforskningen kørte helt af sporet og næsten slog hende ihjel. Hendes ægteskab er gået i stykker og er endt i skilsmisse.

Da Louises niece Stine, der lider af en begyndende spiseforstyrrelse, støder på liget af en mand hængende i et reb fra en gren på en øde markvej, krakelerer den idylliske stemning i Lille Kirkeby, hvor Louise bor hos sin søster, der er præst.

Louises ven Hans svæver ellers på en lyserød sky, fordi han er nyforelsket i Dagny, som han har indledt en affære med. Men nu bliver han nødt til at hjælpe Louise, der trues på livet. Både Hans og Louise har været vidner til tragedier og lidelser før, men intet kan måle sig med det, der nu udfolder sig.

”Rød hævn 2 – Helvedes Port” er anden del i serien ”Rød hævn, første del hedder ”Rød hævn1 – Dødens engle” Min anmeldelse kan læses ved at klikke på titlen. Man kan læse dem uafhængig af hinanden, men jeg vil anbefale at læse fra nr 1, da der gemmer sig en baggrundshistorie der er vigtig for sammenhængen.

Når der står Grum krimi, ikke for sarte sjæle, er jeg næsten altid på. Jeg elsker det grumme, det vilde og det vanvittige. Og her får du alle tre ting, der er mord så vildt udført, at jeg nogle gange, kunne frygte for forfatterens mentale sundhed, og med vilde mord, er vanviddet tro følgesvend. Gerningspersonen i denne krimi har bogstavelig talt en skrue løs, noget er gået ret så galt og det er Louise og Hans, der jager dette monster.

Louise er betjent, forflyttet fra Hovedstaden til det lollandske på grund af et meget voldeligt overfald. Hun møder Hans, der er pensioneret betjent, der hjælper lidt til i efterforskningen. Noget der dog nager mig en anelse er Hans´ rolle i historien. Han er pensioneret betjent og har været uden for arbejdsmarkedet i nogle år. For mig virker det ret urealistisk, at han får lov til at deltage så meget i efterforskningen og at han pludselig er så dus med en computer, at han begår sig, ret hjemmevant på det mørke net. Omvendt er Hans også en elskelig størrelse, som giver noget til historien en ung betjent ikke ville kunne…

I bind nummer 1, var det ret klart hvem gerningspersonen var. Det er ikke tilfældet her, og det passer meget bedre til mit temperament, netop fordi jeg elsker at gætte med og det er der rig mulighed for her. Der er mange mulige emner og løsningen ligger ikke sådan lige til højrebenet.

Handlingen drives hårdt frem, der sker noget hele tiden, hvilket også er kendetegnet ved disse Mofibo Originals.

Der berøres rigtig mange emner i denne bog – mord, voldtægt, hævn, spisevægring, alkoholproblemer, landsbyliv, kærlighed og mangel på samme – listen er længere og måske også for lang. Det kan godt være lidt dræbende for en historie, hvis alle personerne har et eller andet dilemma de sloges med. Lidt mindre, kunne sagtens gøre det. Også har jeg noget med uafsluttede historier, det er slet ikke ok…

Er du til krimi med grumme mord og til hurtig handling, og elsker du at kunne gætte med, vil du ikke går helt galt i byen med denne her…

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Mofibo

ISBN: 9789180247498

Forfatter: Nis Jakob

Titel: Rød hævn 2- Helvedes port

Sidetal: Det tager 8 timer og 57 minutter at høre historien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *