Syv m2 med lås

”Syv m2 med lås” er skrevet af Jussi Adler-Olsen. Udgivet af Politikens Forlag den 2. november 2023.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Carl Mørck er en eminent efterforsker, men han er også forhadt, indsat i celle 417, og anklagere imod ham er både omfattende og hårde.

Allerede på tredjedagen er Carl erklæret for frit bytte i Vestre Fængsel, og hans liv bliver bragt i overhængende fare blandt indsatte voldsforbrydere, svindlere og korrupte fængselsbetjente.

Da en milliondusør udloves for hans hoved, bliver systematiske planer om at slå Carl ihjel sat i værk. Han er som et dyr i bur og fuldstændigt isoleret i sin kamp på liv og død. Vennerne i Afdeling Q holdes væk fra ham, og hans forsvarer køres ned. Marcus Jacobsen og de fleste af hans kolleger vender ham ryggen, og Assad, Gordon og Rose må trodse drabschefens ordre og i blinde kæmpe for at udrede sømpistol-sagens lange og indviklede tråde.

Imens glider nådesløse kræfter i en hollandsk narkoorganisation nærmere og nærmere Carl, og den enevældige bagmand viser sig at være yderst brutal. Alle, der kommer ham på tvære, går grusomt i døden, og Carl står for tur.

”Syv m2 med lås” er tiende og sidste bind i serien om Carl Mørck. De foregående hedder:

I 2007 udkom ”Kvinden i buret” og var starten på hele eventyret om Carl Mørck og Adf Q. Hvilken karruseltur det har været… Jeg har ikke elsket alle bøgerne lige højt, men Carl Mørck, Assad, Rose og Gordon er nærmest blevet familie, det lyder nok mærkeligt for nogen at man kan føle den slags for fiktive personer, men hey, jeg/vi har kendt dem i mange år efterhånden.

”Syv m2 med lår” er et dejligt gensyn med seriens personligheder, der kommer et par kamel-vittigheder fra Assad, jeg ville ønske at Jussi udgav en bog fyldt med de vittigheder, for det er virkelig morsomt, Roses handlekraft er enorm og Gordon er virkelig blevet en del af holdet. Jeg havde kæmpe forventninger, inden jeg startede med at læse bogen, da der er blevet talt meget om den sidste sætning, som skulle få det hele til at give mening.

Og jeg blev heldigvis ikke skuffet. Selv om Carl er i fængsel, kan han stadig finde styrken dybt i sig selv, holdet i Afd Q viser hvad de virkelig kan og med lidt hjælp, kan de mere. De godt er nogle gange de ondeste og man aner aldrig hvem man kan stole på. Jussi Adler-Olsen får samlet alle tråde op, bundet en flot sløjfe og ringen er sluttet. Tænk – 10 bøger med personer man syntes er blevet virkelige, det er sgu da noget af en bedrift.

Får bogen så fuld plade af lakridspiberne? Nej, desværre ikke, og det fordi, de kapitler der omhandler den hollandske narkoorganisation bliver lidt langtrukne. Selv om der er fart på, syntes jeg den gren af historien fylder for meget. Det er nok fordi jeg helst vil læse om Afd Q. Hvis du ikke har læst serien, skal du starte med etteren og glæde dig over at der er hele 10 bøger. Har du læst alle de foregående, skal du glæde dig til et brag af en afslutning. Den er godkendt!

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

ISBN: 978-87-400-4514-7

Forlag: Politikens Forlag

Forfatter: Jussi Adler-Olsen

Titel: Syv m2 med lås

Sidetal: 541

Bogforum 2023

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *