X

”X” er skrevet af Pascal Engman. Udgivet af People´s den 19. oktober 2023.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Få uger før VM starter, findes en international fodboldspillers hustru dræbt i deres hjem i den mondæne forstad Lidingö.

Det er halvandet år siden, Vanessa Frank forlod Rigspolitiets Drabsafdeling, fordi en efterforskning næsten kostede hendes datter livet. Man da hendes gamle chef ringer og fortæller, at han nu arbejder for specialenheden, Grov Kriminalitet, og har brug for hendes hjælp til at opklare mordet, træder Vanessa til.

I en anden forstad til Stockholm kæmper 17-årige Herish for at blive professionel fodboldspiller, og det gør ham til et let bytte for matchfixere og agenter.

Inden længe går det op for Vanessa, at flere skæbner er flettet sammen i en umulig ligning, og at det er op til hende at finde den ukendte variabel X, inden det er for sent.

Vanessa bliver ført ud på en hæsblæsende rejse ind i sportsindustriens mørke side og bagom det nådesløse ”spil bag spillene”.

”X” er femte bind i serien om Vanessa Frank. De foregående hedder: ”Ildlandet”, ”Rottekongen”, ”Enkerne” og ”Ulvene”. De er alle selvstændig afsluttede historier, men jeg anbefaler at læse i rækkefølge, for at få hele historien om Vanessa Frank og menneskene omkring hende.

Lad os først slå fast, at selv om bogen bevæger sig i fodboldmiljøet, så behøver man ikke vide noget som helst om spillet, for at finde bogen spændende. Jeg er ikke fodboldfan – kun ved vigtige landskampe og den slags – og jeg aner ikke meget om emnet. Men jeg syntes bogen er spændende og man bliver grebet af stemningen. Det hjælper, at overkomme fodboldsnakken, at der hele tiden skrues op for spændingsniveauet, så man til sidst nærmest sidder på nåle. Det er det, Pascal Engman kan, fange læseren, og holde dem fast.

Man kan ikke sige Vanessa, uden også at sige Nicolas. De er hinandens, de har hinandens ryg og er knyttet sammen af noget helt særligt. De sættes på prøve og det ender ikke altid godt. Man må sige at forfatteren tager modige valg, der gør avs helt ind i sjælen.

Hele serien er fantastisk, min yndlingsbog er helt klart ”Rottekongen” men de andre er i samme liga. Bøgerne er sprængfyldte med energi, spænding og personligheder der er interessante at følge.

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

ISBN: 978-87-7593-344-0

Forlag: People´s

Forfatter: Pascal Engman

Titel: X

Sidetal: 595

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *