Senere

”Senere” er skrevet af Stephen King. Udgivet af Politikens Forlag/Hr Ferdinand den 26. september 2023.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Jamie Conklin er søn af en hårdtarbejdende alenemor, og det eneste han ønsker sig, er en almindelig barndom. Men Jamie er ikke et almindeligt barn. Jamie ser, hvad ingen andre kan se, og ved, hvad ingen andre kan vide. Og da politiet skal bruge hans hjælp til at fange en morder fra den anden side af graven, opdager Jamie præcis hvor høj prisen for hans evner i virkeligheden er.

Det er ingen hemmelighed at jeg er vild med Stephen King. Han kan noget helt særligt og efter han fik udgivet bogen ”Carrie” i 1974, er det gået stærkt. Uden af have tallet helt nøjagtigt, runder han vist snart de 100 skrevne værker.

”Senere” er helt klassisk Stephen King. En dreng med specielle evner og folk der forsøger at udnytte det. Klassisk på den måde, at hans bøger nærmest altid er kampen mellem det gode og det onde. Og siger man ”det onde” vil den opmærksomme læser bemærke at der i ”Senere” beskrives et ritual som også bruges i bogen ”Det onde” eller ”It”. Jeg jublede lidt over at kunne huske det og at han brugte det igen. Stephen Kings bøger indeholder også tit usædvanlige venskaber, det går også igen her, da drengen Jamie får råd af en ældre mand, som bliver en slags ven.

En evne jeg altid begejstres af, er forfatterne evne til, på ganske få sider, at sætte scenen og stemningen, man suges ind i siderne med det samme. Selv om det er uhyggeligt, har King en evne til at dryppe fantastisk humor ind, hvilket jeg elsker.

Hvis man ikke har læst noget af Stephen King før, er dette er godt sted at starte. Der er ikke for meget crazyness og hvis du fejlagtigt tror at hans bøger kun er horror og splat, skulle du prøve alligevel, og jeg håber du vil opdage den dybde der også er, for der er meget mere mellem linjerne end som så.

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

ISBN: 978-87-400-7297-6

Forlag: Politikens Forlag/Hr Ferdinand

Forfatter: Stephen King

Titel: Senere

Sidetal: 299

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *