Parasitten

”Parasitten” er skrevet af Sofie Sarenbrant. Udgivet af People´s den 21. september 2023.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: En varm sommerdag findes resterne af et afbrændt lig på Drottningholm. Ved siden af liget ligger en dødsliste. Kriminalinspektør Emma Sköld er det sidste navn på listen ud af fem.

Parallelt med mordefterforskningen oprulles en tyve år gammel sag, hvor en kvinde tog på skadestuen med sit barn og selv endte i varetægt. Hvad har fortiden med mordet at gøre?

Det er op til Emma og hendes kolleger at stoppe gerningsmanden, før flere kommer til skade. Og inden gerningsmanden får ram på Emma.

”Parasitten” er 11. bind i serien om kriminalinspektør Emma Sköld. Alle bøgerne er selvstændigt afsluttede historier, men jeg anbefaler af man læser dem i rækkefølge, da der, som i de fleste serier, er en historie om personerne der hele tiden udvikler sig og som er mindst lige så spændende som krimigåden.

Sofie Sarenbrants bøger læser jeg faktisk mest for at følge personerne omkring Emma, især fordi Sofie Sarenbrant er særlig god til det med menneskeskæbner. Det ses både i krimigåden og i det faste persongalleri. Hun evner at få læseren med ind i de forskellige følelser og man raser når noget er uretfærdigt og fejre de sejre som kommer. Man bliver suget ind i en mors værste mareridt – at blive anklaget for vold mod sit eget barn. Det er grimt, men hvad der herefter følger efter, er tusinde gange grimmere…

Historien er rigtig god og det var en af de bøger som var svær at slippe, når man først var gået i gang. Dog ærgrer det mig lidt at selve gåden er lidt for forudsigelig, men måske har jeg bare læst for mange krimier! Jeg tænker dog stadig at handlingen kan tilfredsstille krimilæseren, da der er et rigtig godt flow hele vejen igennem, og hvert kapitel gør læseren nysgerrig på mere. Hvis man er mor, dør man lidt indvendigt og håber på at nogen kommer og reder trådene ud, nogen må jo kunne se sandheden. Jeg kunne lide det jeg læste og tænker, at det ikke er det sidste vi ser til Emma, Nyhhlén og alle de andre.

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

ISBN: 978-87-7238-552-5

Forlag: People´s

Forfatter: Sofie Sarenbrant

Titel: Parasitten

Sidetal: 413

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *