B – Se dig om ved alle døre

”B – Se dig om ved alle døre” er skrevet af Lars Thomassen. Udgivet af Månen den 5. juni 2023.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Da en kvinde på sin morgentur finder en torso på Assistenskirkegården i Odense, kastes Rejseholdets Efterforskningsteam ud i en gruopvækkende sag. Med en morder på fri fod er kriminalkommissær Iben Brahms og hendes nærmeste kollega og ven, Asger Hartvig, tvunget til at gå på jagt efter en dødbringende gerningsmand med en farlig besættelse af nordisk mytologi.

Asger, der plages af både ludomani og spirende PTSD, kæmper indædt med sine indre dæmoner, mens han forsøger at hjælpe Iben med at løse den bestialske sag.

De to efterforskere kastes ud i en livsfarlig kamp mod en modstander, der er villig til at dræbe igen for at nå sit endelige mål.

”B – Se dig om ved alle døre” er andet bind i Alfabetserien. Bind nummer et hedder ”A – Mørket lyver altid” og min anmeldelse af den, kan læses her.

Den hedenske gravplads på Assistenskirkegården i Odense, nordisk mytologi og grundigt politiarbejde, er omdrejningspunktet i denne bog. Gravpladsen fordi den bliver til et findested, nordisk mytologi fordi der findes ting, som peger i den retning og grundigt politiarbejde fordi Asger, trods sine problemer, er en dygtig betjent, der ikke altid går den lige vej.

Den svære to´er – det tyder dog ikke på at der har været problemer med at hitte på, eller finde uhyggen og de barske detaljer frem. Der er ikke sparet på detaljerne, du får alt serveret, og derfor er disse bøger ikke for sarte sjæle, der er absolut ikke tale om hyggekrimi. Det er ingen hemmelighed at jeg er vild med de barske krimier, og her får man sine lyster styret. Det er genialt fundet på, plottet holder hele vejen og man gyser meget undervejs. Man er hele tiden i tvivl og leder efter den lille ting der kan afsløre plottet, man skal være ultra knivskarp for at kunne knække koden og gætte plottet.

Bogen fortælles i to spor, læseren får historien fortalt gennem Asger og Iben og følger igennem dem, politiets arbejde, det andet spor handler om en dreng, der har gået i livets hårde skole, lige siden han blev født, en hjerteskærende historie, der passer perfekt til resten af bogen.

Der er kun en ting jeg studser lidt over… Uden at afsløre noget, undre det mig, at hvis man mister en af sine egne, skulle alle kræfter så ikke sættes ind på at finde vedkommende? Sådan er det ikke, og det lyder forkert i mine øre.

Jeg håber alt det uhyggelige, det klamme, det barske, det kringlede og gåderne fortsætter. Alfabetet har heldigvis mange bogstaver, så lad os håbe serien bliver rigtig lang. Jeg har dog ikke gennemskuet det med bogstaverne? Gad vide om der er en forklaring?

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

ISBN: 978-87-972275-2-7

Forlag: Månen

Forfatter: Lars Thomassen

Titel: B – Se dig om ved alle dører

Sidetal: 353

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *