Efter skælvet

”Efter skælvet” er skrevet af Heidi og Claus Lohman. Udgivet af Superlux den 13. marts 2023.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Til trods for traumer fra sin barndom har den unge new zealandske plastikkirurg Robert McAllister succes i livet. Sammen med en håndfuld kollegaer nærmer han sig afslutningen på en ny behandlingsform, der vil revolutionere hele plastikkirurgien, og efter hans gravide kæreste, kriminalassistenten Susan White, giver ham sit ja, tegner fremtiden lys.

Midt i lykkerusen dør to af hans kollegaer på mistænkelig vis, og snart kastes mistanken på Robert som gerningsmand. I begyndelsen nægter Susan at tro på hans involvering, men efterhånden som opklaringsarbejdet skrider frem, skyller en tvivl ind over hende. En tvivl, der kommer til sin ret, da Robert idømmes fængsel på livstid.

Med udsigt til at leve resten af sit liv i fængsel får Robert en dag chancen for at bevise sin uskyld. Men vejen til retfærdighed er lang og kringlet, for hvem kan han stole på? Og kan han finde styrken til at gøre op med barndommens traumer?

Claus Lohman har skrevet flere bøger, men i denne ”Efter skælvet” danner han par med en kvinde, han også danner par med i det private liv. Så ægteparret er også blevet Partners in Crime.

Titlen ”Efter skælvet” kan både betyde hvad der kommer efter et jordskælv og i mere overført betydning, at en hændelse kan udløse flere hændelser. En fed titel der passer perfekt.

Claus Lohmans tidligere udgivelser har alle haft et videnskabeligt præg, det har denne heldigvis også, men bogen har mere – jeg kalder det ”personfnidderfnadder” og det er ikke et negativt ladet ord, det betyder blot der er mere information om de forskellige personer der optræder og at der er mere baggrundshistorie, ud over plottet, som altid er det vigtigste.

Jeg er en af dem der elsker det videnskabelige, jeg elsker nørderiet og at hovedpersonen er på nippet til at opdage en ny behandlingsform, er vildt spændende. Det bliver ikke helt så teknisk som i Claus Lohmans forrige bøger, så nye læsere, eller de, som er stået af ved ordet videnskab, behøver ikke frygte lange tekniske udredninger af noget de alligevel ikke forstår. Her er det videnskabelige gjort spiseligt for alle.

Bogens handling er henlagt til New Zealand, et spændende sted og med et oprindeligt folk, maorierne – som er det navn de gav sig selv, efter at den hvide mand kom dertil. Maori betyder De normale, det er tankevækkende. En lille maori families skæbne, spiller en rolle i handlingen, og her får læserne et indblik i deres tankegang og dagligdag. Det er måske lidt for meget information om en biperson, men omvendt, er en anelse viden vigtig for plottet.

En spændende krimi og det at være uskyldig dømt og kampen for at vende tilbage til det ”normale” liv, samt hvem er der ven og hvem der er fjende. Jeg var super godt underholdt og glæder mig til næste bind i serien.

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

ISBN: 9788775672516

Forlag: Superlux

Forfattere: Heidi og Claus Lohman

Titel: Efter Skælvet

Sidetal: 330

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *