Livsfarlig sandhed

”Livsfarlig sandhed” er skrevet af Angela Marsons. Udgivet af Jentas den 21. februar 2023.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Da teenagepigen Sadie Winters springer ud fra taget på sin skole, bliver hendes død betragtet som selvmord – en sidste desperat handling begået af en pige med store problemer. Men så bliver det ilde tilredte lig af en dreng fundet på den samme skole, og det står klart for kommissær Kim Stone, at disse dødsfald ikke er tragiske ulykker.

Kim og hendes folk begynder at optrevle et net af dystre hemmeligheder, og en af lærerne sidder med nøglen til sandheden. Men netop da hun skal til at bryde tavsheden, bliver hun fundet død.

Flere børns liv står på spil, og Kim er nødt til at overveje det utænkelige – at en jævnaldrende skoleelev kan stå bag mordene. Kims udforskning af psykologien hos børn, der slår ihjel, bringer hende i kontakt med sin gamle fjende, dr. Alex Thorpe – sociopaten, der har viet sit liv til at knuse Kim.

Under sin desperate jagt på at fange morderen finder Kim en forbindelse mellem de aktuelle dødsfald og et indvielsesritual, der fandt sted på skolen for flere årtier siden. Men det er ikke omkostningsfrit at redde disse uskyldige liv – og en af Kims egne folk må betale den højeste pris.

Hvis du ikke har læst serien om Kim Stone endnu, har du en række af rigtig gode bøger til gode. Rækkefølgen ses på billedet herunder:

Hemmelige selskaber og loger har altid være omgivet af en vis mystik, for hvad laver de og hvad er de til for? Undervejs i læsningen af denne bog, kunne jeg ikke lave være med at tænke på debatten omkring de ritualer, der blev udført på kostskolen Herlufsholm på Sjælland. Ritualer der går mange år tilbage og bliver givet videre fra årgang til årgang – det tog overhånd, og det samme sker i bogen ”Livsfarlig sandhed” det kan man god nævne uden at spoile handlingen. Kim Stone og hendes team kommer på noget af en opgave, for ingen vil sige det mindste og hende som forsøger, dør, inden hun får røbet noget.

Når bøger bliver psykologiske på den dødsensfarlige måde, syntes jeg, det bliver både interessant og super spændende. Der er stærke kræfter og viljer på spil og nogen ved mere end de fortæller. Spillet med at finde gådens løsning, bliver her så intens og spændende, og man er som læser flere gange i tvivl. Så ingen tvivl om at plottet holder hele vejen. Handlingen er dyster og uhyggelig, for nogle af de her børn, gemmer på hemmeligheder så mørke og så forfærdelige. Det er et spil hvor der kun er tabere…

Serien om Kim Stone er fantastik og jeg anbefaler man læser dem i rækkefølge, da Kim Stones egen historie afsløres dryp for dryp i de forskellige bind og fortæller om hvilken sammensat person hun er og hvordan man overlever det umulige.

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Jentas

ISBN:  978-87-426-0593-6

Forfatter: Angela Marsons

Titel: Livsfarlig sandhed

Sidetal: 382

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *