Blodig jagt

”Blodig jagt” er skrevet af Chris Carter. Udgivet af forlaget Jentas den 12. oktober 2022.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Et drab uden fortilfælde. En morder, der er mere blodtørstig end nogensinde før. En sag, der vil presse ham til det yderste. Har Robert Hunter mødt sin overmand denne gang?

”Tror du på djævelen, kriminalassistent Hunter?” spurgte betjenten. ”For hvis du ikke gør … så tror jeg, du skifter mening, når du kommer herhen.”

Med disse ord bliver Hunter kaldt ud til et af de mest barbariske gerningssteder, han nogensinde har set. Og det hele bliver endnu mere foruroligende, da retsmedicinerne finder et digt, som morderen har efterladt inde i liget.

Da der sker endnu et drab, er fremgangsmåden og signaturen så forskellig fra det første, at retsteknikerne ikke umiddelbart forbinder de to gerningssteder med hinanden. Men da de finder næste del af morderens digt, tyder det på, at de to mord kun er begyndelsen.

Robert Hunter indleder jagten på den mest brutale og disciplinerede morder, han nogensinde har oplevet. En morder, der går efter ofrenes frygt, og som ønsker at give sine ofre en lektion … en lektion, der ender med døden.

”Blodig jagt” er bind nummer 12 i rækken af bøger om kriminalassistent Robert Hunter fra LAPTs Ultravoldsenhed i Los Angeles. Han har sammen med sin makker Carlos Garcia jagtet nogle af de allerværste mordere, og hver gang tror man ikke det kan blive værre, men det kan det. Jeg tror ”Blodig jagt” er en af de vildeste bøger jeg nogensinde har læst.

Chris Carter er kendt for krimier med vilde forbrydelser, for mord begået på måder, selv den mest vanvittige fantasi, ikke kan udtænke, og med plots der er så utrolig godt skruet sammen. Hans krøllede hjerne kan udtænke krimier der er intet mindre end fuldstændig fantastiske, og denne er ingen undtagelse. Det er velskrevet, det er vildt og det er intelligent.

Selv om det er voldsomt og virkelig brutalt, følger der altid en forklaring med. Derfor har jeg intet problem med at læse om alle grusomhederne, for med Chris Carter bag pennen, ved man der er en slags mening med galskaben. For nogle ting er så frygtelige at gennemleve, at de kan gøre enhver til et monster.

Hvis man følger med hos Chris Carter, ved man at han har mistet sin kæreste, og at hendes død kom som et kæmpe chok. Når man læser denne bog, emmer siderne af sorg, og kærlighed. Uden at kende Chris personligt, er jeg overbevist om, at meget af hans indre smerte er skrevet ud i denne bog. Nogle steder har man lyst til at græde, der er så meget smerte, og andre steder har man lyst til at hente ham, pakke ham i et tæppe og holde hans hånd. Dear Chris, I´m so sorry for your loss, and hope you, some day, will find the sun again.

Jeg skriver ikke mere om handlingen end bagsidens tekst, da handlingen hele tiden udvikler sig og plottet twister. Det ville være ærgerligt at komme til at afsløre noget. Jeg kan dog sige at hvis du er til krimi med mening, krimi der vil røre dig på alle måder og krimi der er fuldstændig fabelagtig, så bare vælg denne – men snyd ikke dig selv for de foregående.

Bogen får 6 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Jentas

ISBN: 978-87-426-0585-1

Forfatter: Chris Carter

Titel: Blodig jagt

Sidetal: 491

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *