Kun vi kender sandheden

”Kun vi kender sandheden” er skrevet af Christina List. Udgivet af Lindbak+Lindbak den 1. september 2022.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Da endnu et mishandlet barnelig bliver fundet lidt uden for Silkeborg, begynder tre mennesker hver deres søgen efter svar. Betjenten, fordi hans hund fandt barnet. Journalisten, fordi han jagter en god historie, og den psykisk syge kvinde, fordi morderen er hendes far.

Da Dødsenglen, berygtet for at udskære englevinger på sine ofre, endelig fanges, kan omverdenen ånde lettet op. Men noget stemmer ikke. Et nyt lig dukker op – og pludselig involveres alle tre igen på den værst tænkelige måde. Der er stadig en morder derude, og morderen har fået øje på dem.

”Kun vi kender sandheden” er Christina List´s debutkrimi og hermed første bog i en planlagt serie om Dødsenglens datter Sarah, betjenten Michael og journalisten Kevin.

Christina List er psykoterapeut og bruger sin store viden om den menneskelige psyke og propper det ind i krimiens verden. Det fungerer super fint, bogen er ret så, både, brutal og uhyggelig – den har momenter hvor man nærmest ikke tør læse videre, for det er ikke småting de tre hovedpersoner kommer ud for.

Jeg er vild med karakteren Sarah og ville ønske at hendes karakter havde fået endnu mere kant. Hun er en helt speciel type, der gemmer sig, gemmer sig for fortiden, for nutiden, for alle. Hun kan noget med computere også er ikke bleg for at slå først. Hun har en indre stemme som måske bare er en stemme, men man får fornemmelse af at Lucy, som stemmen hedder, kan handle på egen hånd. Det giver historien en interessant vinkel , og gør Sarah karakteren ret spændende.

Historien fortælles fra alle tre hovedpersoners synspunkt. Det giver læseren lidt af en opgave, for der er en del at holde styr på, og kræver at man hurtigt omstiller sig efter hvert kapitel. Her kunne det være en hjælp hvis hvert kapitel havde navn, efter den person kapitlet handler om.

Der bliver brugt meget tid på at finde spor og snuse rundt, jeg ville ønske at der var levnet plads til at læseren bedre kunne gætte med og at man havde været mere inde i hovedet på gerningspersonen undervejs. Bogen er en barsk og grusom omgang, ligesom jeg elsker. Der er heldigvis heller ikke sparet på detaljerne, selv om det til tider er lidt fantastisk at personerne overlever, og kan overkomme ret så meget. Dog jeg manglede alligevel lidt for at juble – det bliver ligesom for let, til slut, og jeg syntes historien kommer til at mangle noget, der binder det hele sammen.

Men selv om det halter lidt, syntes jeg det er en flot debutkrimi, og jeg vil glæde mig til nummer to. Denne her vinder på de grumme detaljer, og karakteren Sarah´s historie.

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Lindbak+Lindbak

ISBN: 978-87-93695-85-6

Forfatter: Christina List

Titel: Kun vi kender sandheden

Sidetal: 323

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *