Skyggemord, Skalpel og Mestermanden

”Skyggemord”, ”Skalpel” og ”Mestermanden” er skrevet af Morten Remar. Udgivet som Mofibo Originals, af Mofibo, i henholdsvis marts 2016/juli 2020/maj 2022. Papirudgaven af bøgerne er udgivet af Superlux i henholdsvis oktober 2021/oktober 2021/juni 2022.

Bøgerne er anmeldereksemplarer tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bøgernes bagsider:

”Skyggemord”: Den arbejdsløse journalist Jakob Fink er netop vendt hjem til sin fødeby, da han får en opgave for den lokale annonceavis om at dække åbningen af et nyt flygtningecenter. Her møder han den syriske flygtning Delavan, en livsglad og langt fra traumatiseret ung mand, der samme aften forsvinder fra centeret under mystiske omstændigheder.

Hverken modtagercenteret, myndighederne eller pressen er interesseret i at finde ud af hvad der er sket, så Jakob begynder sin egen efterforskning. Det bringer ham i kontakt med Delavans danskboende fætter, taxichaufføren Antonio, der har en bandefortid og stadig ikke er helt ren i kanten, den betagende Røde Kors medarbejder, Sheila, der gemmer på en frygtelig hemmelighed, og ejeren af et globalt sikkerhedsfirma, der af uvisse grunde vil hjælpe Jakob.

Hvad Jakob ikke ved er, at nogen forsøger at spænde ben for hans eftersøgning, og at det kan få fatale konsekvenser, hvis han kommer for tæt på sandheden.

Skalpel: En familiefar forsvinder under mystiske omstændigheder uden for Viborg. Samtidig er freelance-journalisten Jakob Fink ved at komme sig efter en nyretransplantation på et privathospital i kommunen. Taknemmelig over at have overlevet, beder han sin kæreste, sygeplejersken Anne, om at hjælpe ham uden om systemet og alle regler, med at finde sin donors familie, så han kan takke dem.

Da Anne forsøger at fremskaffe de ulovlige informationer om donoren, støder hun på oplysninger, der vedrører den forsvundne familiefar. Det viser sig, at han ikke er den eneste på egnen, der er forsvundet. Både hende og Jakob bliver pludselig involveret i en morderisk og uhyggelig sag, der trækker tråde tilbage til 1980’erne. En sag, der kan få fatale følger for både Jakob, Anne og for Jakobs gamle kærlighed Sheila.

Mestermanden: Jakob er i dyb krise. Han ved ikke, hvad han vil med sit liv, han er plaget af de begivenheder, han oplevede som barn, og han mangler som altid penge.

Hans elskede Sheila er rejst tilbage til Mogadishu, og han har ikke hørt fra hende længe. For at skrabe penge sammen til at rejse ned og finde hende, tager han arbejde som ghostwriter for en velhavende advokat, som han bliver venner med. Men en morgen finder Jakob advokaten død i sit træningslokale – dræbt på den mest brutale måde. Jakob bliver involveret i sagen og opdager, at det er en kamp med tiden, hvis han skal undgå, at flere ofre skal møde samme grusomme skæbne.

Samtidig dukker en dødelig trussel op fra Jakobs fortid, og han må beslutte, om han skal tage sagen i egen hånd og dermed overskride sine egne moralske grænser.

Morten Remar har efterholden sluppet flere krimier ud i verden, og syntes du navnet lyder bekendt? Så ja, han er den Morten Remar der fik os alle til at synge med om Jonathan – og vi synger endnu! -og hvis du nu tænker; ”Kan han skrive krimi?” Er svaret; ”Ja, det går meget godt”

”Skyggemord”, ”Skalpel” og ”Mestermanden” er en trilogi om journalisten Jakob Fink, som går så grueligt meget igennem. Jakob er lidt en stakkel, der er ikke noget som rigtig lykkes for ham, og det er gennemgående for alle bøgerne. En ting er han nu meget god til, han er modig og kan snuse ting, som hjælper opklaringen af de grumme forbrydelser op.

Forbrydelserne i bøgerne er absolut ikke for sarte sjæle, den får fuld skrue med brutalitet og klamme detaljer, men det skal ikke afholde dig fra at læse bøgerne. Man kan jo bare lukke det ene øje, når det bliver rigtig grimt…

Morten Remar er god til at sætte en stemning og med få virkemidler kan læseren se handlingen som en indre film. Der er gode personbeskrivelser, så man med det samme er helt med. Persongalleriet, det gælder for alle tre bøger, er ikke voldsomt stort, hvilket gør det hele lidt mere overskueligt.

Både ”Skyggemord” og ”Skalpel” er, efter min mening, lidt i den jævne ende af skalaen, jeg var ikke helt oppe at ringe – det var lidt for let at gætte hvem de grimme var, men så kom ”Mestermanden” og her er det ligesom om, at Morten Remar for alvor har fået sig skrevet ind i serien. Den er mere grusom end de to forrige, ikke at de var hyggekrimier – som i overhovedet ikke, men det har jeg antydet, her er bare lidt mere at det hardcore krimiguf. Det hjælper selvfølgelig altid at man kender de gennemgående personer, så der ikke skal bruges megen energi på at komme ind i universet. I ”Mestermanden” virker plottet bedre, der er flere kringelkroge og læseren ledes mere på vildspor, oveni er sproget også blevet finere, det hårde arbejde betaler sig. Historien gemmer på frygtelige hemmeligheder og ringen sluttes, på alle de bagvedliggende historier, der har været, og selvfølgelig den aktuelle. Man sidder tilbage med en tilfreds følelse, men også en smule vemod, da serien er slut.

Bøgerne får;

Skyggemord får 3 (af 6) lakridspiber

Skalpel får 3 (af 6) lakridspiber

Mestermanden får 4 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Superlux

ISBN: 9788775670208 (Skyggemord)

9788775670321 (Skalpel)

9788775671564 (Mestermanden)

Forfatter: Morten Remar

Titler: Skyggemord, Skalpel og Mestermanden

Sidetal: Skyggemord 358, Skalpel 267, Mestermanden 326

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *